Страници

Сьомга с хамон, сушени домати и магданозено песто


Уважавам сьомгата да ви кажа!:) Харесва ми това, че позволява да се приготвя по много начини, а съчетанието ѝ с други продукти е разнообразно.
Ако и вие я харесвате може да погледнете и тези мои рецепти:
Джинджифилова сьомга
Сьомга със синьо сирене
А днес поднасям Сьомга с хамон, сушени домати и магданозено песто. Вместо хамон може да използвате друг подобен вид "мезета":), вместо магданоз може пък други зелени подправки - мисля, че на сьомгата би се вързала и салвията - ще се получи даже "Салтимбока".
Поднесох с манго чатни / или нещо подобно/:). По принцип чатнито е с консистенция като едросмляна лютеница, но всичко зависи колко време ще се вари и колко са зрели плодовете или зеленчуците, които се използват за направата му и се отличава със сладникаво пикантен вкус.





Продукти:
сьомга на порции
хамон серано
мариновани в зехтин сушени домати
магданоз
черен пипер
1 ч.л. бяло вино



Приготвяне:
Поръсете сьомгата с черен пипер и малко сол и бялото вино.
Отгоре намажете с магданозеното песто/ ситно нарязаният и скълцан магданоз/.
Подредете лентички сушени домати, не ги отцеждайте от зехтина.



Завийте добре парчетата сьомга в хамона.

Поставете ги в тава, върху хартия за печене и ги изпечете за 20-30 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.


Манго чатни


Продукти:
1 манго
резен джинджифил
1/2 люто чушле
лист мента
1 скилидка чесън
сок от 1/2 лайм
2 с.л. кафява захар
1 с.л. светъл балсамико
1 ч.ч. вода
черен пипер
1 ч.л. стафиди


Приготвяне:
Обелете и нарежете мангото на малки кубчета.
Нарежете на ситно чушлето и чесъна, обелете и настържете джинджифила.
Сложете всичко в касерола и варете на среден огън за около 30-40 минути, като разбърквате от време на време. Все едно варите сладко:).




10 коментара:

  1. Започнах и аз лекинко да симпатизирам на сьомгата,но незнайно защо все ми се струва,че няма да ми допадне с пушено месо в комбинация,явно при твоите апетитни снимки ще тествам съмненията ми,много подстрекателно ми действат!Прегръдки,Кате!

    ОтговорИзтриване
  2. Хареса ми рецептата за чатнито, Кате.Сьомга сме консумирали у дома само веднъж, но не се хареса особено / предвид цената и /.Твоето предложение ме изкушава да пробваме, ще я изпека завита във фолио.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  3. И вкъщи сьомгата е на почит. :) Идейна рецепта, Кате! Благодаря, че сподели!

    ОтговорИзтриване
  4. Аз също съм привърженичка на сьомгата, Кате! Вкусна публикация!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Кате, интересна комбинация,която трябва да опитам:)
    На сьомгата ѝ отива копър, нещо анасоново като резене/или финокио/ :)
    А чътни обожавам и ми напомняш, че имам едно от цвекло и портокали :)
    Прегръдки,мила!

    ОтговорИзтриване
  6. Риба с хамон опитах това лято и много ми хареса, ще трябва да опитам и твоята версия, Кате! Прегръдка! :)

    ОтговорИзтриване
  7. ааа и на мен сьомгата всякак ми харесва!
    Чудесно е твоето предложение, КАте!

    ОтговорИзтриване
  8. И аз съм в групата на феновете на сьомгата! Не съм правила с хамон! Ще пробвам!Благодаря за идеята, Кате!А и чътнито е много интересно! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  9. Много интересна рецепта, Kате! Митко със сигурност ще я хареса. Обожавам комбинацията serve and turf! Усмивки и сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
  10. Невероятно предложение, Кате! Никога не съм пробвала сьомга в такъв вариант, а изглежда и звучи изключително вкусно!
    Задължително записвам в списъка с неща да приготвя!
    И накрая, да ти честитя новата година! Много здраве, щастие и късмет ти желая! :)

    ОтговорИзтриване