Страници
Неделно
Ами след събота - неделя:) какво друго?:)))
Забавно беше, та да споделя.
Иначе менюто е традиционно, крилца на барбекю, а картофките са в малко по-арт форма.
Терияки крилца на барбекю
Продукти:
пилешки крилца
подправки по избор: най-често използвам черен пипер и червен пипер
Терияки сос
олио или зехтин
за глазиране:
1 с.л. лютеница, доматен сос или кетчуп
1 ч.л. мед
Приготвяне:
Крилцата може да нарежете или оставите цели, по желание. Може да ги нанижете на шишчета, още по-атрактивно, след като ги мариновате:).
Та крилцата ги слагате в купа и отгоре поливате с олио, червен пипер и черен пипер и терияки соса на Кикоман. Хубаво ги разбъркайте и покрийте с прозрачно фолио. Приберете ги в хладилник за няколко часа.
Извадете ги, изпечете ги на скара, а към края на печенето ги глазирайте с лютеницата и меда, които сте разбъркали предварително. Запечете ги още по за 1-2 мин. от всяка страна.
Картофки на шиш
По принцип стават по-вкусни, когато са пържени, но и на фурна са добре:).
За пръв път опитах такива картофки в Букурещ. Атрактивни са на вид, а на вкус са като домашно приготвен чипс. Може да добавите различни подправки на вкус, Ние си ги приготвяме със сол и понякога мъничко сух риган.
Картофите се нарязват на спирала и се нанизват на шиш. Изпържват се в загрято олио, или пък се пекат в тава, застлана с хартия за печене, като се пръсват със спрей със зехтин и сол. Понеже на фурна като се пекат е възможно отдолу да се намачкат, може да ги поставите в краищата върху купички от крем карамел и така да ги печете.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Много оригинални неделни картофки! Нямам спирало-режещ нож, та ще са просто на шайби, но ще опитам и такова печене, на шиш. Резултатът е наистина много забавен! :) Идеално меню си спретнала днес, Кате! :)
ОтговорИзтриванеУсмивка от мен!
Кате, прилича ми на кораб това ваше вкусно изобретение. :)
ОтговорИзтриванеУсмивки!
Кате. такива картофки продават по панаирите в Прага, пържени. Много ги харесвах. И крилцата си ги бива!!!
ОтговорИзтриванеПоздрави и прегръдки!
ихааааа как ме подсещаш, че имам такова ножче за рязане на зеленчуците на спирали и така си стои в шкафа година вече.
ОтговорИзтриванеЧудесно неделно предложение, Кате :) Вземам си крилце и черпя бира :)
Нямам такова ножче, но идеята е невероятна! Много интересно поднасяне, а и снимки- всичко е изкушаващо Кате!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
АААА, картофите са супер! И крилцата си ги бива. Само халбата бира къде е?
ОтговорИзтриванеОфф, и съботно и неделно, препускам като кон от един пост в друг за да видя какви ги вършиш през почивните дни.....
ОтговорИзтриванеГотвила си вкусно както винаги, Кате, но в картофките ми останаха очите - много атрактивно са се вирнали:)!
Чао, Бонбон и хубава нова седмица!
Вкусно, красиво, ефектно!
ОтговорИзтриванеПрегръдка, Кате!
AMIGA QUERIDA, una verdadera OBRA DE ARTE, como todo lo que publicas en tu BLOG.
ОтговорИзтриванеA partir de ahora y por razones personales, no escribiré comentarios en los blogs amig@s, pero ten por seguro que pasaré a ver tus recetas aunque no escriba porque me encanta la CALIDEZ que das a todo lo que cocinas y decoras.
UN ABRAZO ENORME :)))
Conxita
И аз като Аля ги срещнах тези картофки за първи път в Прага.
ОтговорИзтриванеКате,чудно неделно похапване е било!
Идеални картофки, Кате.Прекрасно предложение за почивните дни .
ОтговорИзтриванеПоздрави !
Красота! Друго няма да успея да кажа от засилено слюнкоотделяне. :)
ОтговорИзтриване