петък, 23 януари 2015 г.

Пиле по средиземноморски


Така го именувах, защото с всичките тези зеленчуци, зехтин и подправки, ми носи точно този полъх. Ако съм пропуснала някой зеленчук в текста на рецептата, ще ме извините:))), но са толкова много, пък и може да се импровизира, така, че едва ли ще е фатално, но все пак вгледайте се в картинките и ако откриете нещо липсващо в рецептата - свиркайте:)))





Пиле по средиземноморски


Продукти:
1 голямо пилешко филе пеперуда
1 глава лук
1 сладък картоф
1 обикновен картоф
1 морков
1 тиквичка
1 патладжан
1 глава червено цвекло
1 червена чушка
няколко гъби /Печурки/
няколко чери доматчета
клонче розмарин
сух риган
черен пипер
сол
1-2 глави чесън
зехтин

маслинки, за поднасяне


Приготвяне:
Разрежете филето на две.
Обелете лука, цвеклото, картофите и моркова и ги нарежете на едро, заедно с останалите зеленчуци, а главите чесън разрежете на две.
Посолете, полейте ги със зехтин и поръсете с риган. Разбъркайте и ги разпределете в тава, застлана с хартия за печене.
Мариновайте филетата в зехтин, риган, черен пипер и сол и ги подредете върху зеленчуците, поставете клончето розмарин.


Изпечете в предварително загрята фурна на 180 градуса, до готовност. Поднесете с маслинки и бяло вино:).


* Имайте предвид, че приготвено по този начин филето става сухо, ако желаете да е сочно, може да го разбъркате заедно със зеленчуците, а при поднасянето да го полеете с някакъв сос. Може също да го приготвите отделно по предпочитан от вас начин и да го поднесете със зеленчуците.



11 коментара:

  1. Каква картина от цветове само!
    Зехтин, риган, розмарин и чесън...Ех....И някъде там песента на морския бриз....

    ОтговорИзтриване
  2. Откривам само, че ще свърши на минутата! По средиземноморско от това здраве му кажи!
    Чао, Бонбон! Адриатически поздрав!

    ОтговорИзтриване
  3. Чудесна рецепта, не знам само бататите добре ли се съчетават с другите зеленчуци.Имат вкус, подобен на тиква.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  4. Ароматно,вкусно и дори здравословно ястие,Кате,богато на зеленчуци,много ми харесва,свежо и цветно!
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  5. Аааа това много ми харесва, Кате! Правя подобно, но с къде-къде по-малко зеленчуци, заради любимците :) НАреждам се на твоята тава с голямата вилица :)

    ОтговорИзтриване
  6. Супер рецепта, аз го приготвям в плик за да е още по-сочно. Прегръдка голяма! :)

    ОтговорИзтриване
  7. Чудесна рецепта Катенце.Вкусно ястие,ароматно и богато на зеленчуци.Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  8. Не само вкусно, но и здравословно ястие! Богато на вкус и на цвят! :)
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  9. Кате, чак ми се прииска да е лято и да чувам вълните, докато си похапвам от тази вкусотия, а и чашата вино... направо преглъщам, преглъщам ;)

    ОтговорИзтриване
  10. Както съм гладна, само това ми трябваше да видя. Ми то в това твоето местенце, Кате, какво друго, освен само истински изкушения да мерне човек, как ще изкарам до вечеря...Чудесно ястие, уханно, цветно и вкусно, много вкусно!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  11. Богата порцийка, Кате, и вкусна!

    ОтговорИзтриване