сряда, 19 април 2017 г.

Рециклиране на храна: Яйцата от Великден


Започвам една нова рубрика в блога за рециклирането на храната. След празници, или уикенди е възможно да поостане някое и друго недоизядено ястие. Печени цели меса, сварени яйца, козунаци... При нас по-често се случваше когато децата бяха малки, боядисваха много яйца, натрошаваха ги всичките и ние след това трябваше да ги изядем:). Козунак рядко ми остава, особено домашен, изяждаме си го до последната трошичка. В тази серия от публикации ще събирам на едно място тематични предложения и рецепти. Първата е актуална за момента - сварените боядисани яйца. Ако и вие имате предложения, ще се радвам да ги споделите в коментар, ако имате блог, може и с линк към вашата публикация. С течение на времето ще добавям и аз по някоя и друга идея.


1. Мариновани яйца - рецепта




2. Фаршировани яйца - рецепта


3. Италиански пай - рецепта


4. Кошнички от бутер тесто - рецепта


5. Яйчен пастет - рецепта


6. Като добавка върху салати


7. Яйчна салата - рецепта



8. Яйца по Шотландски - рецепта


9. Руло Стефани - рецепта


10. лалета от сварени яйца - рецепта


11. Най-различни пилета патета и зайци:)


1 коментар:

  1. Чудесна идея - винаги след празници има такова количество храна, че може да не се готви дни наред, в същото време на никой не му се яде едно и също, така че включването на останалата храна в нещо ново и различно изглеждащо е добра възможност за уползотворяване й. Към твоите креативни идеи (тези яйчица-пиленца, навирили крачка, са големи сладури) за употребата на варените яйца мога да се включа с една рецепта за Аспержи по фламандски -
    http://navkusenpat.blogspot.bg/2016/05/blog-post_14.html

    ОтговорИзтриване