събота, 22 април 2017 г.

Бисквитено руло с Нутела, Маскарпоне и карамел


Поредната импровизация на тема бърза бисквитена торта е тази. Съчетание от любими продукти, с пролетна украса и въпреки лесното приготвяне това руло е достойно за празнична трапеза.







Продукти:
200 гр бисквити(квадратни, правоъгълни)
200 гр Нутела
200 гр Маскарпоне
Карамелено мляко Bonne Maman (Дулсе де лече, Сгущьонка)
филирани бадеми
1 с.л. Нескуик какао
1 ч.ч. прясна мляко



Приготвяне:
В купа се разбъркват добре Маскарпонето с Нутелата.
В друга купа се разтваря Нескуика в млякото.
Бисквитите се слепват две по две с крем, топват се за кратко в какаото и се слепват помежду си отново с крем.( Подреждат се изправени една зад друга.) Рулото се намазва добре с останалият крем, декорира се с филирани бадеми и карамелено мляко, след което се прибира в хладилник за поне 1 час. Нарязва се по диагонал.

                                                        







3 коментара:

  1. Обичам десерти с бисквити. Много вкусно предложение, Кате! Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Прекрасно изглежда ... както и цялата ти нова серия разкошни рецепти -
    всяко едно твое предложение е достойно за празнична трапеза, Кате!
    Адмирации за теб, благодаря за вдъхновението и удоволствието!

    ОтговорИзтриване
  3. Ама че красиво си го декорирала!

    ОтговорИзтриване