Започвам една нова рубрика в блога за рециклирането на храната. След празници, или уикенди е възможно да поостане някое и друго недоизядено ястие. Печени цели меса, сварени яйца, козунаци... При нас по-често се случваше когато децата бяха малки, боядисваха много яйца, натрошаваха ги всичките и ние след това трябваше да ги изядем:). Козунак рядко ми остава, особено домашен, изяждаме си го до последната трошичка. В тази серия от публикации ще събирам на едно място тематични предложения и рецепти. Първата е актуална за момента - сварените боядисани яйца. Ако и вие имате предложения, ще се радвам да ги споделите в коментар, ако имате блог, може и с линк към вашата публикация. С течение на времето ще добавям и аз по някоя и друга идея.
1. Мариновани яйца - рецепта
2. Фаршировани яйца - рецепта
3. Италиански пай - рецепта
4. Кошнички от бутер тесто - рецепта
5. Яйчен пастет - рецепта
6. Като добавка върху салати, паста
7. Яйчна салата - рецепта
8. Яйца по Шотландски - рецепта
9. Руло Стефани - рецепта
10. Лалета от сварени яйца - рецепта
11. Най-различни пилета патета и зайци:)
Чудесна идея - винаги след празници има такова количество храна, че може да не се готви дни наред, в същото време на никой не му се яде едно и също, така че включването на останалата храна в нещо ново и различно изглеждащо е добра възможност за уползотворяване й. Към твоите креативни идеи (тези яйчица-пиленца, навирили крачка, са големи сладури) за употребата на варените яйца мога да се включа с една рецепта за Аспержи по фламандски -
ОтговорИзтриванеhttp://navkusenpat.blogspot.bg/2016/05/blog-post_14.html
Добавям линк към публикацията с чудесните идеи на Пепи: http://pep-4o.blogspot.co.at/2013/05/blog-post_6.html
ОтговорИзтриване