*за 2 порции
4 бр. агнешки ребра с месо към тях
микс от пипер(черен,бял,зелен, червен)
морска сол
зехтин
пастет от нахут:
1 малка консерва нахут(400 гр)
зехтин, около 50 мл
сол
щипка кимион
скилидка чесън
чипс от моркови:
1 - 2 моркова
зехтин
допълнително:
грилован артишок от консерва в зехтин
Приготвяне:
За пастета: Нахута се отцежда от водата и се пасира заедно с чесъна и зехтина. Овкусява се със солта и подправките.
За чипса: Морковите се остъргват, след което се нарязват на тънки филийки с помощта на белачка за зеленчуци. Мариноват се добре в зехтин и се пекат на загрят незалепващ тиган.
За месото: Мариноват се в зехтина и подправките и се пекат от двете страни на загрят тиган с незалепващо покритие(може на скара,плоча, грил тиган, барбекю).
Месото се поднася с пастета от нахут, чипса от моркови и маринованият в зехтин артишок.
Няма коментари:
Публикуване на коментар