Страници

Честит Международен ден на Мира!


21 септември е обявен от ООН за Международен ден на Мира.
С пожелания за Мир и Доброта и нека ценим повече това, което имаме!

Избрах за днешният празник да споделя една красива дестинация, която се намира в България и която беше забравена години наред. Миналата година с изненада открих, че Асамблеята е реставрирана и местността е облагородена и се върнах 25 години назад...



Асамблея " Знаме на мира"

Спомняте ли си камбаните? Като деца сме ги посещавали на екскурзии. Преди 7-8 години исках да ги покажа на големият си син, но за съжаление бяха занемарени, направо си беше страховито и така се изненадах, като разбрах, че мястото е подновено!
Когато времето е хубаво в почивните и празнични дни парковете в околността са пълни с деца, родители, семейства, прекрасно местенце е вече! Интересна дестинация за пикник или пък за семейни игри, в компанията на уникалните камбани!

"С благодарност към" Главболгарстрой", за това, че им вдъхна нов живот и приказният им звън сега оглася полите на Витоша!!!"






Идеята за създаването е на Людмила Живкова, а целите: приобщаването на българските деца към националните и световните ценности, разкриването на детските способности, стимулиране на детското творческо развитие.
Движението „Знаме на мира" стартира през 1979 г., когато в София се провежда асамблея "Знаме на мира", посветена на Международната година на детето. В нея участват 2500 деца от 77 държави.

До 1989 г. в София се провеждат 4 асамблеи и 4 срещи на децата от света. В тях общо са участвали 3900 деца от 138 държави и 14 000 от България.
През 1990 г. е закрита.
През 1999 г. Евгения Живкова - дъщерята на Людмила Живкова, възстановява асамблеята.
/ източник инфо- интернет/















2 коментара:

  1. Кате, желая ти семеен и личностен мир! Поздрави! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Катенце, бъди все така мила, добронамерена и сърдечна. Чудесно е, че е възстановено всичко, защото идеята е наистина добра.
    Пожелавам ти разбирателство и семеен уют.
    Прегръдки и хубаво утре!

    ОтговорИзтриване