Зеленчуци на грил




Зеленчуци на грил








Продукти:
Зеленчуци по избор: тиквички, моркови, лук, картофи, червени чушки.
За мариноване: зехтин, сол, малко черен пипер.

Приготвяне:

Зеленчуците се нарязват на филийки с дебелина около 5 мм. Посоляват се, поръсват се с малко черен пипер и се поливат със зехтин.
Хубаво се разбъркват и се оставят за 10-15 минути.
Загрява се скара, грил тиган или барбекю.
Зеленчуците се пекат от двете страни и се подреждат в плато.
Поднасят се с млечно чеснов сос или друг по избор.
Чудесни са и с балсамико и чесън.

Варианти на рецептата: зеленчуците може да се нарежат на едри кубчета и да се нанижат на дървени шишчета. Може да се използват и други зеленчуци: гъби, брюкселско зеле, царевички с кочан и т.н. По желание може да се използват и други подправки.

2 коментара:

  1. Кате, приготвих тиквички по твоята идея и се получиха прекрасни! Много ти благодаря, прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се, че са ти харесали, Гери:) и у дома е любима:)! Поздрави!

      Изтриване