Страници

Великденски чийзкейк с киви - шоколадови яйца


Любимият ни бърз чийзкейк, пременен с празнични дрешки:). Рецептата е тази, като съвсем улесних процедурата и го направих само с крема сирене. За декорация използвах мини кивита, потопени в шоколад и вафлена трева. Ако не откриете такива кивита, може да използвате малки шоколадови яйца, или пък друго.

Други варианти на чийзкейка в блога: Чийзкейк, Чийзкейк с маскарпоне и аерирана крема, Чийзкейк с ягоди, Чийзкейк с тиква и шоколад, Чийзкейк с тиква, карамел и шоколад. Боровинков чийзкейк с шоколадов сос, Бананов чийзкейк, Чийзкейк с извара Олимпус.




Продукти, за форма с размер 16-18 см:
200 гр бисквити по избор
около 60 до 100 гр краве масло
200 гр крема сирене
2-3 с.л. пудра захар
100 гр сладко от боровинки

декорация:
6 бр мини кивита
около 50 гр готварски шоколад, за кивитата
вафлена трева

*Продуктите са относително количество и могат да се променят по желание. От тяхното количество зависи единствено височината на слоевете :).


Приготвяне:
Бисквитите се смилат на трохи, към тях се добавя разтопеното  масло и сместа се разбърква много добре. ( Ако бисквитите са сухи могат да поемат и до 100 гр краве масло). Сместа се изсипва във форма с откопчаващ се ринг и се притиска към дъното и изравнява.
Крема сиренето се разбива с телена бъркалка с пудрата захар и се нанася върху бисквитената основа.
Отгоре се изсипва сладкото и се заглажда.
Чийзкейка се прибира в хладилник за поне 2 часа.

Шоколада се натрошава на парчета и се поставя в сух съд в микровълнова да се разтопи. През 30 секунди се проверява и разбърква със суха лъжичка. Горе-долу за 30-6о- сек. е готов.
Кивитата се почистват, белят и се потапят в разтопен шоколад. Подреждат се върху хартия за печене и се прибират в хладилник да стегнат.
Чийзкейка се декорира с кивитата и захарната трева.







4 коментара:

  1. Дори и не знаех, че има мини киви :) Не съм виждала на нашия пазар, но пък чийзкейк много обичам и е време да приготвя един. Благодаря ти за вкусната (и лесна)рецепта!

    ОтговорИзтриване
  2. Кате, страхотно счетание на цветове и вкусове.
    Много ме заинтригува с тази вафлена трева, не ми е попадала до момента.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотен чийз - кейк Кате ! Откривател си на нови зеленчуци, плодове и продукти.Не съм виждала вафлена трева, нито мини кивита.Страхотно е,че ги представяш.Лесна,бърза и много красива рецепта.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  4. Много съм впечатлена от тези малки кивита! Чудесна хрумка, Кате!

    ОтговорИзтриване