Страници

Пастет от червена/жълта леща за малки ученици


В началото на април в Грац се проведе зелена кампания. Едно от събитията бе на Ленд плац и включваше безплатен преглед на велосипеди и почерпка с веган ястия. Споделиха с нас и рецептите към тях.




  



Ицко си хареса пастета от жълта леща. Та днес на фокус е пастет от леща, само че червена:).



*Лещата, която използвам е на Алнатура и се сварява за 10 минути.

Продукти:
  • 1 ч.ч. леща Алнатура, червена
  • 3 ч.ч. вода
  • 1-2 скилидки чесън
  • 1 глава лук
  • зехтин
  • сол
  • щипка кимион
  • 1 с.л. натурална вегета


    Приготвяне:
    Лукът и чесъна се нарязват на ситно и се задушават в малко зехтин до омекване.
    Добавят се лещата, вегетата, кимиона и солта, разбърква се, налива се водата.
    Вари се 10 минути /до готовност/.
    Готовата леща се отцежда и се пасира до хомогенност.
    Може да се съхранява в затворен буркан в хладилник 1-2 дни.

    Ето същият пастет, но от жълта леща.

      



  • 7 коментара:

    1. Този пастет и на мен би ми харесал ... имаме еднакъв вкус с Ицко ;)
      Поздрави Катенце!

      ОтговорИзтриване
    2. Много вкусно изглежда пастета. Не ми е хрумвало, да приготвя такъв от леща. Ицето е прекрасен! Усмихнат ден, Кате!

      ОтговорИзтриване
    3. Чудесен пастет, Кате! Ще се хапва и от по-големички:) Поздрави!

      ОтговорИзтриване
    4. Кате,
      скоро и аз правих подобен пастет.Вкусен е наистина.Прекрасно мероприятие с веган - ястия.
      Поздрави !

      ОтговорИзтриване
    5. Чудесен е пастетът, Кате! Ще го пробвам непременно и пък да видим вкъщи как ще го приемат. Поздрави и хубав ден!

      ОтговорИзтриване
    6. Кате, чудесен е този веган пастет. Аз правя подобен от бял боб и наистина е чудесен заместник на месото ( не, че в нашите пастети има такова де :)) Поздрави и усмихнати почивни дни!

      ОтговорИзтриване
    7. И на мен ми стана любим този пастет, защото друг и без това не ям :) Ще го пробвам и ще се моля и моя младеж да го хареса!
      Поздрави, Кате!

      ОтговорИзтриване