Агнешка корона
Продукти:
1 дълго парче с агнешки ребра
сол
черен пипер
подправка за барбекю
зехтин
1 ч.ч. ориз
1 голяма глава лук
3 ч.ч. вода
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. суха чубрица
черен пипер
сол
зехтин
Приготвяне:
Част от месото между ребърцата се отрязва така, че да се оголят.
Ребрата се посоляват и поръсват с черен пипер и барбекю подправката. Поливат се със зехтин и се натриват добре, завиват се в стреч фолио. Оставят се в хладилник да престоят няколко часа. Отделеното месо е необходимо за плънката.
Лукът се бели и нарязва на дребно, месото от ребрата на малки кубчета. В тиган се загрява зехтина и се добавя месото с лука. Когато лука омекне към него се добавя ориза и се пържи до стъкловидност. Добавят се подправките и солта, разбърква се и се налива водата. Когато заври, котлона се изключва.
Ребрата се изваждат, фолиото се отстранява и се навиват в кръг, така че ребрата да стърчат нагоре. Може да се забодат с клечки за зъби, или пък да се завържат с конец за готвене. Прехвърлят се в тава, намазана с малко олио. В средата се изсипва плънката с ориза, заедно с течността. Ястието се покрива с алуминиево фолио много добре и се поставя в предварително загрята фурна на 190 градуса да се пече до готовност. В зависимост от месото между 2-3 часа.
Фолиото се отстранява и короната се запича за още десетина минути.
При поднасяне краищата на ребрата може да се завият с алуминиево фолио.
Печени моркови
Продукти:
1 връзка моркови със зелената част1 глава чесън
3-4 с.л. зехтин
сол
черен пипер
дресинг:
1 ч.л. мед
1 с.л. зехтин
1 ч.л. оризов оцет
Приготвяне:
Всички продукти за дресинга се разбъркват добре.
От главата чесън се отстраняват само най-външната обвивка и се разрязва напречно на две. Зелената част на морковите се отрязва на два см. Морковите се измиват и остъргват с белачка за зеленчуци. Ако са много големи се разрязват на две по дължина, като във всяка част се оставя от зеленината.
Подреждат се върху хартия за печене и между тях се поставя чесъна. Посоляват се и се поливат със зехтин. Пекат се в предварително загрята фурна на 180-190 градуса до готовност (за около 20-30 минути). Изваждат се, поливат се с дресинга, разбъркват се и се връщат във фурната за още около 5 минути.
Браво, невероятни неща показваш за пореден път! С нетърпение очаквах новия брой на " SO into FOOD" , радвам се че и ти си част от него!
ОтговорИзтриванеПоздрави
Накъде без теб във всяко списание, Кате, не само в това!Страхотни вкусотии и предстоящи идеи за мен специално. Благодаря ти и да ви е сладко!
ОтговорИзтриванеКате, много хубави снимки и тематично меню! Радвам се, че си част от това списание! Браво на Мария и Гергана за чудесният избор!
ОтговорИзтриванеПрегръдки!
Отлично меню, Кате! Всичко е много вкусно и красиво поднесено, съчетаващо празничност и домашен уют!
ОтговорИзтриванеПоздравления за участието, страхотна си!
Кате,
ОтговорИзтриванестрахотно меню.Всичко е прекрасно.Поздравления за участието.
Поздрави !
Чудно представяне, Катенце!
ОтговорИзтриванеБлагодаря за удоволствието да споделя трапезата ви и рубриките!
Браво, Кате, неустоимо меню с перфектно изпълнение!
ОтговорИзтриванеПоздравления за чудесното ти представяне!
Невероятна кулинарка си! :)
Страхотно ново издание момичета, поздравления за всички и
ОтговорИзтриванемного, много комплименти за теб, Кате -
тематично, красиво и ефектно, майсторски приготвено, поднесено и представено!
Цялата ти серия нови рецепти са впечатляващи - Браво!