Страници

Сладкиш Агнес с бадеми


Класическа Агнеса, но приготвена с бадемово брашно.
 


Продукти:
120 грама краве масло
2 ч.ч. пудра захар
5 яйца(разделени белтъци и жълтъци)
щипка сол
1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. смлени бадеми (орехи)

2 ванилии

Маслото се разбива с 1 ч.ч. от пудрата захар.
В друга купа се разбиват белтъците на сняг с щипката сол.
От белтъците по малко се добавя към маслената смес като се внимава да не спадне обема.
Добавя се по малко и брашното, смлените бадеми и ванилиите, като се разбърква внимателно с дървена шпатула.
Сместа се изсипва в тавичка, застлана с хартия за печене. Използвам правоъгълна. Размерът е: 20х28 см. Разбира се, може да се използва и друга тава, като това ще окаже влияние върху височината на сладкиша.
Пече се 25 мин в загрята фурна на 180 градуса до суха клечка (около 20 минути).
Изважда се и се оставя да се охлади.
Жълтъците се разбиват с 1 ч.ч пудра захар на крем и се нанася върху блата.
Пече се(суши се) на загрята на 80 градуса фурна за десетина минути. Оставя се да се охлади напълно и се нарязва на ромбове.
* В някои рецепти Агнесите не се сушат с крема, но лично аз се притеснявам от наличието на сурови яйца.


Няма коментари:

Публикуване на коментар