Страници
Време за скара:)
Всичко в тази публикация е сготвено, снимано и изядено още през 2011 година:), някои от рецептите съм споделяла в блога. Обаче пък за всички фенове на този вид хранене, а и най-вече заради мое собствено удобство споделям идеите и рецептите заедно тук. Още повече, че реших да направя отделен етикет в блога за този вид храна, тъй като идва сезонът и ни предстоят много такива менюта.
Мястото е един уютен селски двор, с екзотична растителност и гостоприемни стопани:). Кухнята е на открито:)
Свинско бонфиле - без подправки, без сол, абсолютно натюр, пече се цяло, от всички страни. След изпичане се посолява.
Скариди в прошуто: Скаридите се белят и мариноват в зехтин. Около всяка скарида се завива лентичка прошуто. Нанизват се на шиш и се пекат на загрята плоча, скара и т.н.
Пърленки: от тесто се оформят тънки пити пърленки и се пекат на загрята плоча.
Всичко това върви със салати от слънчеви зеленчуци:)
Част от ястията бе и този пълнен заек с ориз, по тази рецепта, но изпечен в домашна пещ.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Малееееееееееее..глътнах си азбуката!!! На плоча месото става невероятно вкусно. Всичко много ми харесва! Чудесно меню, невероятни снимки!
ОтговорИзтриванеЛелее! Невероятно е всичко.
ОтговорИзтриванеНо заекът... Мммм! Чудо!
Лелее! Невероятно е всичко.
ОтговорИзтриванеНо заекът... Мммм! Чудо!
На зверска диета съм , Кате! Ако продължаваш с такива ястия, ще получа инфаркт, сматам:)
ОтговорИзтриванеКате,
ОтговорИзтриваненастъпва времето за скара и е чудесно,че предлагаш подобни рецепти.Разкош за всички почитатели на пикник и скара.
Поздрави !