Идеята за декорацията на кексчетата е от интернет.
Продукти:
1 ч.ч. меко краве масло, на стайна температура
1 ч.ч. захар
3 яйца
1 пакетче ванилена захар (10 гр)
2 ч.ч. брашно
1 ч.л. бакпулвер
щипка сол
2-3 с.л. прясно мляко
за декорация: захарно тесто(фондан), сметана, сладкарски боички, пудра захар
Приготвяне:
Маслото, захарта и ванилената захар се разбиват на крем с миксер.
Добавят се яйцата едно по едно с разбиване, като всяко следващо се добавя след като предишното се е усвоило добре от сместа.
Добавя се прясното мляко.
Отново се разбива добре.
В отделна купа се пресяват брашното, солта и бакпулвера.
Добавя се по малко от сухата смес към мократа, като се продължава с разбиването.
Формичките за мъфини се намасляват или се използват хартиени кошнички и се пълнят малко над половината.
Пекат се предварително загрята на 170-180 градуса фурна между 30-40 минути.
Изваждат се и се оставят да се охладят.
Кексчетата се декорират като върху някои от тях със шприц се нанася разбита сладкарска сметана, върху други се поставя кръгче от разточен фондан.
Главичките на овцете се правят от черен фондан, като първо се прави лицето леко елипсовидно, към него се прикрепят ушите и очите и всяка главичка се украсява с цвете или шапка:).
Ето ги и красавиците в по-близък план:)
Честит Гергьовден, Кате! Прекрасни сладки изкушения си приготвила! Слънчев и усмихнат май!
ОтговорИзтриванеЧестит Гергьовден, Кате, нека да е здрав, светъл и благословен!
ОтговорИзтриванеРазкошни предложения и както винаги тематични, ефектни и неустоимо апетитни!
Благодаря за удоволствието - много комплименти за теб и хубави празнични дни!
Честит Празник!
ОтговорИзтриванеОвчичките с невероятни! Много сполучливи :) Майсторица си ти,Кате!
Поздрави от лятото!