вторник, 17 май 2016 г.

Време за барбекю


Открихме сезона преди месец. Времето е толкова променливо, от една крайност в друга и все пак трябва да се наслаждаваме на подарените ни слънчеви дни. В Австрия е забранено да се пали огън и да се къмпингува, освен на определените за целта места. Едно такова се намира до Грац.
Прекрасна природа, обособени барбекюта, река, изобщо всичко необходимо за един релаксиращ ден. Не бяхме подготвени за барбекю, купихме въглищата и решетката на път, храната също подготвихме на бързо. И все пак хапнахме вкусно и прекарахме чудесен ден.
Споделям отново като идея, а се надявам да имаме още много такива моменти.
Всички любители на барбекютата знаят как се случват нещата: изсипват се въглищата за барбекю, а огънят се пали или със специалните подпалки, или със сухи клонки. Когато се разгори добре, въглищата стават червени и когато огънят изгасне и останат само нажежените въглища, тогава се подреждат продуктите върху скарата. Пекат се от двете страни до готовност.
Предлагат се различни въглища, с различни аромати.


Мариновани пилешки крилца в олио и барбекю подправка:


Мариновани тиквички в зехтин и сол:


Мариновани моркови в зехтин и сол:


Печени земели:


Шишчета от свинско месо с чушки и лук, мариновани в олио и барбекю подправка:


Шишчета от зеленчуци и кисели краставички за гарнитура (готови):Напитката е цинтронада (газирана вода с лимонов сок и мента):


Компанията повече от приятна:)
А залеза приказен:


6 коментара:

 1. Кате,
  и тук времето е дъждовно, все още неподходящо за барбекю.Но и в Германия е така - има точно определени места за барбекю, там са създадени и необходимите условия.Прекрасно барбекю си сътворила.Аз приготвям винаги барбекюто като овалвам продуктите само в мазнина, в мазнина и соев сос или мазнина и лимонов сок.Не посолявам преди печене, а след това.Защото продуктът от солта си пуска и водата.Пробвала съм да правя барбекю и без да мариновам в мазнина, но продуктът става сух и залепя върху скарата.
  Ицко добре се забавлява.
  Поздрави !

  ОтговорИзтриване
 2. Много приятен пикник сте си направили, Кате! Тук времето наистина не е изобщо за пикници и много, много ме отекчава времето. Един ден по рокля, а на следващия с яке и панталони - много, много шантаво и гадно време. Надявам се да е така до края на месеца... и после само слънце, слънце, слънцеееее!
  Ицко много ме радва с тези негови корабчета, които пуска къде ли не :) Много му се радвам, много!
  Целувки и усмивки и за двамата!

  ОтговорИзтриване
 3. Мечтая си и аз. Ще му дойде времето...ама май още малко ще трябва да почакаме, вчера хората бяха със зимните якета, а дъжда е нещо толкова обичайно, че вече не му обръщам внимание. Прекрасно BBQ си спретнала :)

  ОтговорИзтриване
 4. Както винаги неуморна и оригинална. Целувки!

  ОтговорИзтриване
 5. Идилия! Прекрасни кадри, които отварят апетита! Поздравления, Кате!

  ОтговорИзтриване
 6. Аз обичам да действам само в кухнята си:))
  Но не бих отказала някой да ми спретне такова барбекю:)

  ОтговорИзтриване