Страници

Време за барбекю


Открихме сезона преди месец. Времето е толкова променливо, от една крайност в друга и все пак трябва да се наслаждаваме на подарените ни слънчеви дни.
Не бяхме подготвени за барбекю, купихме въглищата и решетката на път, храната също подготвихме на бързо. И все пак хапнахме вкусно и прекарахме чудесен ден.
Споделям отново като идея, а се надявам да имаме още много такива моменти.
Всички любители на барбекютата знаят как се случват нещата: изсипват се въглищата за барбекю, а огънят се пали или със специалните подпалки, или със сухи клонки. Когато се разгори добре, въглищата стават червени и когато огънят изгасне и останат само нажежените въглища, тогава се подреждат продуктите върху скарата. Пекат се от двете страни до готовност.
Предлагат се различни въглища, с различни аромати.


Мариновани пилешки крилца в олио и барбекю подправка:


Мариновани тиквички в зехтин и сол:


Мариновани моркови в зехтин и сол:


Печени земели:


Шишчета от свинско месо с чушки и лук, мариновани в олио и барбекю подправка:


Шишчета от зеленчуци и кисели краставички за гарнитура (готови):Напитката е цинтронада (газирана вода с лимонов сок и мента):


Компанията повече от приятна:)
А залеза приказен:


6 коментара:

 1. Кате,
  и тук времето е дъждовно, все още неподходящо за барбекю.Но и в Германия е така - има точно определени места за барбекю, там са създадени и необходимите условия.Прекрасно барбекю си сътворила.Аз приготвям винаги барбекюто като овалвам продуктите само в мазнина, в мазнина и соев сос или мазнина и лимонов сок.Не посолявам преди печене, а след това.Защото продуктът от солта си пуска и водата.Пробвала съм да правя барбекю и без да мариновам в мазнина, но продуктът става сух и залепя върху скарата.
  Ицко добре се забавлява.
  Поздрави !

  ОтговорИзтриване
 2. Много приятен пикник сте си направили, Кате! Тук времето наистина не е изобщо за пикници и много, много ме отекчава времето. Един ден по рокля, а на следващия с яке и панталони - много, много шантаво и гадно време. Надявам се да е така до края на месеца... и после само слънце, слънце, слънцеееее!
  Ицко много ме радва с тези негови корабчета, които пуска къде ли не :) Много му се радвам, много!
  Целувки и усмивки и за двамата!

  ОтговорИзтриване
 3. Мечтая си и аз. Ще му дойде времето...ама май още малко ще трябва да почакаме, вчера хората бяха със зимните якета, а дъжда е нещо толкова обичайно, че вече не му обръщам внимание. Прекрасно BBQ си спретнала :)

  ОтговорИзтриване
 4. Както винаги неуморна и оригинална. Целувки!

  ОтговорИзтриване
 5. Идилия! Прекрасни кадри, които отварят апетита! Поздравления, Кате!

  ОтговорИзтриване
 6. Аз обичам да действам само в кухнята си:))
  Но не бих отказала някой да ми спретне такова барбекю:)

  ОтговорИзтриване