Страници

Яйчено руло с тиквичка и кашкавал, Роси

Рецептата за това изкусително лятно руло е на Роси, която пък се е вдъхновила от Лети и аз като добър приятел и на двете:) предавам щафетата на вас:). Подходящо е за лека лятна вечеря, предястие, за парти, изобщо - мултифункционално, както се казва по рекламите.
Благодаря ви Лети, Роси за поредната порция вдъхновение и вкусна рецепта!


Яйчено руло с тиквичка и кашкавал
адаптирано от "Кулинарен еликсир"


Продукти:
6 бр. яйца
щипка сол
1 ч.л. майонеза
черен пипер
3 с.л. настъргана тиквичка
1 скилидка чесън
1 с.л. нарязан копър
2 с.л. настърган кашкавал

плънка:
3-4 с.л. лютеница
100 гр настърган на едро кашкавал


Приготвяне:
Фурната се включва на 180 градуса.
Яйцата се разбиват с вилица със солта. Добавят се майонезата, тиквичката, пресованият чесън, копъра, пипера и кашкавала. Разбърква се добре. Хартия за печене се сгъва в краищата, за да се получи борд. Размерът на моята е малко по-малък от тавата за печене във фурната.
Яйчната смес се изсипва върху хартията и се разпределя равномерно. Пече се в загрятата фурна до леко златисто. Готовото руло се изважда. Обръща се върху друга хартия, така че горната страна да остане отдолу и при навиването да бъде лице.
Намазва се с лютеница, поръсва се с настърган кашкавал и се завива на руло. Отгоре също се поръсва с малко настърган кашкавал и се връща във фурната да се запече за още няколко минути. Нарязва се на пънчета или филийки. Вкусно е както топло така и студено, което го прави изключително подходящо за включване в парти меню.



10 коментара:

  1. Чудесен избор, Кате и отличен резултат! Рулото е страхотно, опитахме го вече и ние, много е вкусно и така сочно.
    Снимките ти го доказват категорично!

    ОтговорИзтриване
  2. Много интересно руло без брашно ли е обаче Кате ? Снимките ми харесват много и ако съдя по тях има брашно, но в самата рецепта не виждам да е описано.Страхотно се е получило обаче и си заслужава да се направи при посрещане на гости .
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Няма Ели. И аз така мислех като гледах на Роси рулото, но може би кашкавала го прави така, нямам представа. Да, страхотно е и лесно за гости:). Поздрави!

      Изтриване
  3. Прекрасно е, Кате!
    Радвам се, че рулото спечели толкова почитатели. Много ми харесва, че при тази щафета дето я заформихме, всеки добавя и променя по нещо от себе си и така рецептата става все по-хубава и по-хубава :-)
    Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Чудесно руло.Колко голяма е тавичката ?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте! Написала съм в рецептата, че се използва тавата на фурната, като при мен стана по-малко и аз повдигнах хартията в краищата, за да оформя хем борд, хем се получи нещо като хартиена тавичка. По принцип зависи от големината на яйцата. Но Вие ще си прецените като изсипете сместа, тя ще се разпредели. Това си е нещо като омлет на фурна:). Иначе като размер тавата на моята фурна е 30х37 см използваема площ, но както Ви казах, направих по-малка хартиена. Поздрави!

      Изтриване
  5. Este rollo salado es fantástico y fresco,espero el verano y lo hago,abrazos

    ОтговорИзтриване
  6. Кате,като се замисля,май нямам рецепта в блога,която да съм правила повече от това руло,толкова е любимо у дома,особено на девойката.Изключително ми е драго,че си го харесала и публикувала,за да стигне до още хора,защото е толкова лесно,а и много вкусно.Страхотно пухкаво е твоето,поздравления и голяма,голяма целувка от мен!Следващата ми рецепта ще е пак руло,подобно,да видим ще ти хареса ли и то :) .

    ОтговорИзтриване
  7. Леле, от кога не съм надниквала тук...
    Чудесно е рулото и при теб, ще му дойде ред и у дома все!

    ОтговорИзтриване
  8. Леле, от кога не съм надниквала тук...
    Чудесно е рулото и при теб, ще му дойде ред и у дома все!

    ОтговорИзтриване