Страници

Хусарски сладки

Дата на публикуване: 23.12.2017 г.
Дата на обновяване: 21.12.2024 г.

Husarenkrapferln (Хусарски сладки) са австрийски бисквитки, направени от бадемово- маслено тесто, оформени с вдлъбнатина в средата с пълнеж от конфитюр от касис. Популярни са и с други имена, като Kulleraugen а в българските кулинарни среди се срещат като масленки с мармалад. 


Продукти:
125 гр бяло брашно
1 ч.л. бакпулвер
100 гр бадемово брашно
щипка сол
пакетче ванилова захар
75 гр захар
125 гр меко краве масло
1 малко яйце
фино пасиран конфитюр или желе (традиционно от касис, но може да се замени с друг)
пудра захар

Приготвяне:
Брашното се пресява с бакпулвера в купа. Добавят се бадемовото брашно, захарта, солта, ванилената захар. Разбъркват се с лъжица. Към тях се добавят нарязаното на кубчета масло и яйцето. С миксер с приставките за тесто се замесва тесто. Оформя се на топка, прибира се в стреч фолио в хладилник за 30 минути. От тестото се оформят малки топчета, притискат се в центъра с помощта на дръжка на лъжица или нещо подходящо, за да се оформи вдлъбнатинка. Така оформени може да се приберат в хладилник за 30 минути или да се напълнят с конфитюр и да се изпекат веднага. Във всяка вдлъбнатинка се поставя конфитюр или желе и сладките се пекат за 10-12 минути на 190 градуса. Изваждат се върху решетка, охлаждат се и се поръсват с пудра захар. Съхраняват се затворени в кутии.

Няма коментари:

Публикуване на коментар