Страници

Kokosmakronen

Дата на публикуване: 23.12.2017 г.
Дата на обновяване: 21.12.2024 г.



С немски произход, тези очарователни сладки стават популярни в Австрия през 19 век.
 

Кокосови макарони / Kokosmakronen / Kokosbusserl

Продукти:
3 белтъка
230 гр захар
120 гр кокосови стърготини

Приготвяне:
В тенджера се налива вода и се поставя на котлон. В суха купа се изсипват продуктите и се разбъркват с дървена или силиконова шпатула. Купата се поставя в тенджерата(т.нар. водна баня) и котлонът се включва да загрява. Водата не трябва да завира, а сместа се разбърква непрекъснато по метода загребване, обръщане. Необходими са между 3 и 5 минути. Сместа се изсипва в тава, застлана с хартия за печене и се разстила равномерно. Прибира се в камера за 10 минути да се охлади. Изважда се и се изсипва в пош за шприц. Може да се постави звездовиден накрайник, или просто да се отреже отвор. От тази смес се получават около 15-20 розички, които трябва да са на разстояние, в тава, застлана с хартия за печене. Пекат се на 190 градуса за около 12 минути,(зависи от фурната) или докато краищата започнат да се оцветяват леко в златисто. Изваждат се и се охлаждат върху решетка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар