Страници

Идеи за коледни подаръци от моята кухня


За мен Коледа е символ на уют, срещи с близките и мигове със семейството ми. Празнуваме най-често у дома, но на някое уютно местенце в планината също би било чудесно, важното е да сме с хората, които обичаме.
Очакваме този празник с вълнение и колкото и повтарящо се да е всяка година, никога не омръзва. Изработваме декорации, украсяваме елхата, построяваме влакче около нея, гледаме коледни филмчета, правим планове за празнично меню, избираме подаръци. Точно на подаръците ще отделя внимание в тази публикация.
За един празник, който има толкова нежна, истинска, красива символика за мен е важно и подаръците да носят такова послание. В никакъв случай огромни, скъпи и символ на лукс. Тези неща са за други поводи. *Отбелязвам мое мнение и не порицавам никой мислещ различно от това.
Спомням си времето, когато бях дете и баба ми подаряваше вълнени чорапки, грижливо сложени в пликче с едно шоколадче и разни други бабини нещица:). Беше толкова мило...
Харесвам малките неща, избрани специално за някого, обожавам ръчно изработени декорации и сладкиши, изкушават ме фермерските продукти, бутилка вино, чай или друга напитка, бонбони, разбира се:), красиви чорапки, шал, шапка, тематична козметика, свещ, книга, бурканче мед, сладко и др. подобни бих купила и подарила, но задължително бих опаковала сама и добавила нещо ръчно изработено към тях. Който има възможност да шие или плете може да изработи невероятни неща.
На Коледа у дома празнуваме също и рожден и имен ден, което вече включва и други подаръци, които са различни от това, за което пиша в публикацията.
Идеите, които ще събера тук са подходящи и за последният момент.




Карамелени или пикантни ядки, в бурканче. Рецепти за тях има тук и тук.




Захарни ябълки на клечка. Рецептата за тях е тук. Опаковани в прозрачен целофан и завързани с панделка са чудесен подарък за дете.



Домашни бонбони, в красива кутия, бурканче, стъклена бонбониера. Рецепти за ръчно направени бонбони има тук.


Идеи с Фереро, Рафаело, Моцарт и Линдт. Всяка година по празниците тези марки пускат бонбоните си опаковани тематично, в малки и големи кутии. Хубавото е, че дори и единично могат да се превърнат в бижу, което може да се подари заедно с друг подарък, или самостоятелно. Има много идеи за това в интернет. Споделям Фереро Ангелче, Еленче( от училищният Коледен базар и Фереро, върху картонена звездичка.





Индивидуален бонбон в съчетание с красива коледна фигурка:


Ръчно изработени сладки, опаковани в различни торбички, кутии и бурканчета.


Плетена дрешка за чашка, бутилка или бурканче.


Свещник, изработен от бурканче с различни декорации. Може да се рисува върху стъклото, да се направи декупаж или към него да се завържат с панделка различни естествени материали.


Лъжички с фимо глина



Харесвам семплите опаковки. По възможност едноцветна хартия, вестници, естествени декорации. Но има и много интересни и забавни тематични хартии, които се продават.


Това далеч не са всички идеи, в интернет пространството и най-вече в блоговете има какви ли не красоти. Предполагам, че ще допълвам публикацията.
На финал ще ви споделя за един подарък, който получих от малкият ми син и който за не знам кой път ме остава безмълвна пред креативността на децата: Ваучер за масаж (от него) и 1 час тишина:).

4 коментара:

  1. Страхотни идейки за подаръци, а също и
    прекрасни рецепти за празничната вечер,
    с красиво представяне и чудесни снимки!
    Адмирации за теб, Кате,
    отново впечатляваш с талант, вдъхновение и въображение...
    Благодаря за удоволствието;топли, уютни и щастливи празнични дни!

    ОтговорИзтриване
  2. Кате,
    ще се възползвам от идеите.Чудесни малки семпли и красиви подаръчета.
    Весела Коледа !

    ОтговорИзтриване
  3. Абсолютно споделям виждането ти за подаръци, в които сме вложили част от себе си - смятам ги за най-ценни!
    Няма нищо по-добро от това да отделиш време и внимание!
    Все по-рядко намирам време, но, да все още удържам - обикновено приготвям сладки, които опаковам сама по различни начини, обичам и картички да правя сама, понякога шия разни нещица.
    Чудесни предложения си показала.
    А подаръка ти от Ицко много ме разсмя, но е точно в този стил - детето явно иска да ти подари нещо, сътворено от собствените му ръчичики, плюс тишината - направо си е божествено, нали?

    ОтговорИзтриване