Дата на публикуване: 23.12.2017 г.
Дата на обновяване: 18.12.2024 г.
100 гр бадемово брашно
125 гр бяло брашно
1 ч.л. бакпулвер
щипка сол
пакетче ванилова захар
75 гр захар
125 гр меко краве масло
1 малко яйце
конфитюр или желе
Приготвяне:
Брашното се пресява в купа с бакпулвера. Добавят се останалите сухи съставки: бадемово брашно, сол, захар и ванилова захар. Разбъркват се с лъжица.
Към тях се добавят нарязаното на кубчета масло и яйцето. С миксер с приставките за тесто се замесва тесто. Оформя се на топка, прибира се в стреч фолио в хладилник за 30 минути.
Изважда се и 1/3 от него се отделя за лентичките. Останалата голяма част се разточва на правоъгълна кора с дебелина 3 мм. 15х20.
Покрива се равномерно с конфитюр или желе.
Останалото малко тесто се разточва и нарязва на ленти с ширина около 1 см. Подреждат се диагонално през 1 см.
*В случай, че остане малко тесто, може да се оформи като други сладки, да се разточи и изрежат формички, топчета и др..
Линцеровите сладки се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 минути. Изваждат се, охлаждат се и се нарязват на малки правоъгълници 2х3 см и се поръсват с пудра захар.
Линцеровите сладки се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 минути. Изваждат се, охлаждат се и се нарязват на малки правоъгълници 2х3 см и се поръсват с пудра захар.
Няма коментари:
Публикуване на коментар