През зимата често приготвяме ястия от българската кухня. Тя е богата на питателни рецепти. Запечени в глинени съдове са още по-вкусни. Кавармата се среща в различни импровизации. Класическа рецепта съм споделяла тук., а днешният вариант е за:
Пилешка каварма с яйце
Продукти:
4 бр пилешки пържоли от горно бутче
2 моркова
2 глави лук
няколко гъби
2-3 скилидки чесън
1 буркан домати от консерва смес с печени чушки 300-400 мл
100 мл червено вино
сол
черен пипер
чубрица
по 1 яйце за всяко гювече
кашкавал, за настъргване
Приготвяне:
Месото се нарязва на късчета и се запържва в тиган с олио. Добавят се лука, нарязан на ситно, морковът, чесънът и гъбите на филийки. Пържат се до готовност. Налива се виното, сол, черен пипер, чубрица и се вари до изпаряване на течността. Добавят се доматите с чушките и се вари за няколко минути. Изсипва се в гювечета, счупва се по 1 яйце, настъргва се кашкавал и се запичат във фурна на 180 градуса.
Кате,
ОтговорИзтриваненаистина ястията в гювечета са традиционни и то повече за зимата.Чудесно , красиво и много вкусно ястие се е получило.
Поздрави !
Ох, ох! Много вкусно :)
ОтговорИзтриванеТова ще направя скоро, записвам го веднага!
ОтговорИзтриване