понеделник, 4 декември 2017 г.

Тиквеник в тарталети


Преди време Мария "разчупи" традиционният тиквеник и го поднесе по атрактивен начин. Тъй като представянето е изключително вдъхновяващо, давам линк към нейната публикация.
Моят тиквеник в тарталети няма нищо общо с нейната рецепта, но разчупването всъщност се роди благодарение на нейната идея. Благодаря за вдъхновението, Мария!


Продукти:
бутер тесто
сварена на пара тиква
канела
мед
орехи Пекан
за поднасяне:
кандирани портокалови корички

Приготвяне:
Бутер тестото се разстила и от него се изрязват формички, подходящи за тарталетите. Всяка тарталета се намзва леко с масло и в нея се поставя бутер тестото, като се притиска по стените. По дъното се надупчва с вилица.
Тиквата се намачква с подправките и меда и се разпределя в тарталетите. Отгоре се поръсват смлени орехи. Тарталетите се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна до готовност. Поднасят се с кандирани портокалови корички.


2 коментара:

  1. Кате,
    чудесна е и твоята версия за поднасяне на нашенския тиквеник.Интересно, коледно и вкусно.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Великолепен визуално,а със сигурност и на вкус десерт!Прекрасна си Кате :)

    ОтговорИзтриване