О |
Златна крем супа
Продукти:
1 ч.ч. жълта леща
1 бр. сладък картоф
2-3 стръка пресен лук
400 мл кокосово мляко
200 мл зеленчуков бульон(вода)
1/2 ч.л. къри
1/2 ч.л. куркума
сол, на вкус
3 с.л. зехтин
за сервиране:
кокосов чипс
белени тиквени семки
Приготвяне:
Картофът се бели, измива и нарязва на малки кубчета. Лещата се измива и отцежда. От лукът се нарязва само бялата част.
В касерола се загрява зехтин и в него се добавят картофът и лукът, разбъркват се, добавят се 2-3 с.л. вода и касеролата се затваря с капак. Зеленчуците се задушават до омекване. Добавя се лещата, налива се бульонът и се вари без капак, на средна степен на котлона, докато лещата поеме течността. Овкусява се с подправките и солта, налива се кокосовото мляко и супата се вари до готовност. За този вид леща са необходими около 20 минути, но все пак се проверява. Ако е необходимо може да се добави още бульон. Когато лещата се свари, се пасира и се поднася с кокосов чипс и тиквени семки.
Много слънчево, много зареждащо и вкусно предложение, Кате!
ОтговорИзтриванеЧудесна рецепта - Благодаря за удоволствието и специални адмирации
за пролетно ти представяне в новия брой на списанието So into Food -
вдъхновяващи идеи, настроение и прекрасни снимки ... страхотни сте!
Чудна е, Кате, наистина златна :) ПОздрави!
ОтговорИзтриванеМного апетитна супа Кате, наистина златна , много красива.Чудна особено сега през пролетта е незаменима.
ОтговорИзтриванеПоздрави и усмивки !
Хей, ама наистина е златна:)
ОтговорИзтриване