Страници

Агнешко каре на барбекю / Lamb chops of barbecue


А
гнешкото каре се изважда с ребра от гърба на цяло парче. Зависимост от начина на нарязване се получават двойни котлети - пеперуда или просто котлети. Месото в част от ребрата е отстранено и те са оголени. Често от това месо се правят корони, като се навива и завързва с конец. Може да се пече цяло на барбекю, фурна, тиган. Може да се нареже на отделни котлети и отново да се пече на барбекю, тиган, фурна.




Още идеи за приготвяне на този вид месо: Агнешка корона, Котлет със зеленчуци на фурна, Агнешки котлет с чипс от моркови, артишок и пастет от нахут, Агнешки котлети Териаки.

Агнешко каре на барбекю



Продукти:
1 бр. агнешко каре
зехтин
сол
сух риган
червен пипер
микс от червен, зелен и бял пипер


Приготвяне:
Месото се маринова с подправките, солта и зехтина. Увива се в стреч фолио и се оставя да престои няколко часа в хладилник. Барбекюто(скарата) се загрява. Месото се пече от двете страни общо за около 8 минути, зависи от големината и температурата.


След като се изпече се оставя да престои няколко минути и се нарязва между ребрата. Сервира се със зеленчуци на грил. Същите се мариноват в зехтин, сол и риган и се пекат заедно с месото.



5 коментара:

  1. Кате,
    агнешкото месо е традиционно за Великден и Гергьовден, а твоите предложения са чудесни и много вкусни.Не съм правила на барбекю агнешко месо, само във фурна и пещ.Трябва да пробвам скоро.
    Поздрави и ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ ! Мир и здраве в твоя дом !

    ОтговорИзтриване
  2. Христос Воскресе,Кате!Предложенията ти са изкушаващи както винаги!

    ОтговорИзтриване
  3. Любима гледка на скара :)
    Нареждам се, там на камъчетата ще поседна :)
    Поздрави, Кате!

    ОтговорИзтриване
  4. Как ли не съм хапвала агнешко, но не и на скара.

    ОтговорИзтриване