А |
Още идеи за приготвяне на този вид месо: Агнешка корона, Котлет със зеленчуци на фурна, Агнешки котлет с чипс от моркови, артишок и пастет от нахут, Агнешки котлети Териаки.
Агнешко каре на барбекю
Продукти:
1 бр. агнешко каре
зехтин
сол
сух риган
червен пипер
микс от червен, зелен и бял пипер
Приготвяне:
Месото се маринова с подправките, солта и зехтина. Увива се в стреч фолио и се оставя да престои няколко часа в хладилник. Барбекюто(скарата) се загрява. Месото се пече от двете страни общо за около 8 минути, зависи от големината и температурата.
След като се изпече се оставя да престои няколко минути и се нарязва между ребрата. Сервира се със зеленчуци на грил. Същите се мариноват в зехтин, сол и риган и се пекат заедно с месото.
Кате,
ОтговорИзтриванеагнешкото месо е традиционно за Великден и Гергьовден, а твоите предложения са чудесни и много вкусни.Не съм правила на барбекю агнешко месо, само във фурна и пещ.Трябва да пробвам скоро.
Поздрави и ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ ! Мир и здраве в твоя дом !
Христос Воскресе,Кате!Предложенията ти са изкушаващи както винаги!
ОтговорИзтриванеОхххх, нека ви е зле :)
ОтговорИзтриванеЛюбима гледка на скара :)
ОтговорИзтриванеНареждам се, там на камъчетата ще поседна :)
Поздрави, Кате!
Как ли не съм хапвала агнешко, но не и на скара.
ОтговорИзтриване