П |
Кюфтета от тиквички
Продукти:
2 средни тиквички (тези са с тъмно зелена кора)
2 с.л. галета
1 с.л. брашно
1 яйце
50 гр сирене
сол на вкус
*по желание копър, чесън, див чесън
Приготвяне:
Тиквичките се настъргват на едро ренде, изсипват се в голяма цедка или гевгир, посоляват се, изстискват се с ръка и се оставят да престоят за 15 минути, да се отцедят. Отново се изстискват, целта е да останат възможно най-сухи. Поставят се в купа и към тях се добавят останалите продукти. Сместа се омесва добре и се оставя за 5-10 минути, за да може галетата да абсорбират влагата. Ако е необходимо се добавят още галета. От сместа се оформят малки кюфтенца, като хубаво се притискат с ръка. По желание може да се овалят в брашно. В тиган се загрява зехтин или олио и кюфтенцата се пържат до златисто от двете страни. Изваждат се върху домакинска хартия да се отцедят. Чудесно се съчетават с таратор или сос от кисело мляко, копър и чесън.
Ех, че примамливо вкусно изглеждат, Кате!
ОтговорИзтриванеГрабвам си двечки и те прегръщам!
Почвам ги :) не се изтрайва, представям си вкусотийката!
ОтговорИзтриванеЧудни, и у дома ги обичаме!
ОтговорИзтриване