Страници

Мармаладените възглавнички на баба, Мармаладени възглавнички / Marmeladenkissen


Т

ова са едни много вкусни сладки, които съм сигурна, че ще направите асоциация и с други, но които са популярни в Италия, като "Cuscini di Gesù Bambino" - Възглавничките на бебето Иисус, а в Австрия и Германия като "Marmeladenkissen" или по-забавното "Omas Marmeladenkissen" - Мармаладените възглавнички на баба. Като цяло рецептата е много лесна, тестото е с брашно, яйца, захар и масло, но може да се приготвят с друго , като за Пурички и Виненки например. Плънката може да е от любимият ви мармалад. Аз използвам конфитюр от горски плодове и ягоди на "Bonne Maman".



Мармаладените възглавнички на баба



Продукти:
тесто:
300 гр брашно ( бяло)
2 ч.л. бакпулвер
125 гр захар
1 пакет ванилена захар(8 гр)
2 яйца
50 гр меко масло


допълнително:
100 гр мармалад
пудра захар


Приготвяне:
Брашното се пресява с бакпулвера в купа. Добавят се ванилената захар и захарта и се разбърква. Добавят се яйцата е мекото масло и всичко се омесва добре. Тестото се оформя на топка и се увива в стреч фолио, прибира се в хладилник за 30 минути. Междувременно тавата за печене се застила с хартия за печене и фурната се загрява на 180 градуса с вентилатор.

Тестото се изважда от хладилника и се разточва на кора с дебелина около 3 мм. Нарязва се на правоъгълници( моите са с размер 5,5 х 3 см). 1/2 от тях се подреждат на разстояние ( защото увеличават обема си) в тавата върху хартията за печене. В средата на всеки правоъгълник се изсипва по малко от сладкото. Останалите правоъгълници се поставят отгоре и краищата се пристискат. Пекат се в предварително загрятата фурна на 180 градуса, за около 10 минути, или докато краищата започнат да се оцветяват леко в златисто. Изваждат се, още топли се поръсват с пудра захар и се оставят да се охладят.


3 коментара:

  1. Чудни са, Кате! Обожавам сладки с пълнеж! А пък за сладко с горски плодове скачам веднага. Записани! Целувки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Наистина са вкусни, лесни и чудесни:). Съвсем класически сладки с мармалад, които наподобяват и други такива, но с това име и визия, са по-закачливи:). Поздрави, Сонче!

      Изтриване
  2. Чудесни са тези възглавнички!

    ОтговорИзтриване