Страници

Коледен венец от бутер тесто с мини кренвирши


И

деята за този венец отново видях на клипчета, въртящи се в интернет. Кому за пръв път е хрумнало да го направи, нямам представа, но е много интересно и красиво. Подходящ за закуска, за предястие, този венец носи празничност.


Не мисля, че има нужда от някаква спецална рецепта, всичко е ясно. Бутер тесто се нарязва на квадрати, всеки се намазва леко с кетчуп, поставя се мини кренвирш, два от срещуположните ъгли на тестото се съединяват и залепват с белтък. Подреждат се във формата на кръг, като венец. По желание се намазват с жълтък, поръсват се със сух риган и венеца се пече според указанията на бутер тестото. По време на печенето му в средата поставих огнеупорна купа със сирене Раклет, за да се разтопи, но може да се използва и друго.




3 коментара:

  1. Лесна и много красива идея .Благодаря за подсказката.
    Весели и благословени празници !

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесни празнични предложения в солен и сладък стил, Кате!
    Разкошни снимки, представяне ... Благодаря, поздрави и сърдечни пожелания:
    Здрави, светли, мирни и благодатни Рождественски и новогодишни празници!

    ОтговорИзтриване
  3. Не мога да сколасам да надникна тук, и да те поздравя, Кате. Не те намирам във ФБ.
    Бъдете много здрави, все така влюбени и сбъдвайте мечтите си!
    Идеята за този венец много ми допада - бързо, лесно и вкусно!

    ОтговорИзтриване