И |
деята за този венец отново видях на клипчета, въртящи се в интернет. Кому за пръв път е хрумнало да го направи, нямам представа, но е много интересно и красиво. Подходящ за закуска, за предястие, този венец носи празничност.
Не мисля, че има нужда от някаква спецална рецепта, всичко е ясно. Бутер тесто се нарязва на квадрати, всеки се намазва леко с кетчуп, поставя се мини кренвирш, два от срещуположните ъгли на тестото се съединяват и залепват с белтък. Подреждат се във формата на кръг, като венец. По желание се намазват с жълтък, поръсват се със сух риган и венеца се пече според указанията на бутер тестото. По време на печенето му в средата поставих огнеупорна купа със сирене Раклет, за да се разтопи, но може да се използва и друго.
Лесна и много красива идея .Благодаря за подсказката.
ОтговорИзтриванеВесели и благословени празници !
Чудесни празнични предложения в солен и сладък стил, Кате!
ОтговорИзтриванеРазкошни снимки, представяне ... Благодаря, поздрави и сърдечни пожелания:
Здрави, светли, мирни и благодатни Рождественски и новогодишни празници!
Не мога да сколасам да надникна тук, и да те поздравя, Кате. Не те намирам във ФБ.
ОтговорИзтриванеБъдете много здрави, все така влюбени и сбъдвайте мечтите си!
Идеята за този венец много ми допада - бързо, лесно и вкусно!