Тези бисквити са идеални за всеки, който обича богатия, сладък вкус с леко солен акцент. Лесни са за приготвяне, а още по-лесни за изяждане и са чудесна компания за чаша мляко или следобедно кафе.
Бисквити с фъстъчено масло и шоколад
Продукти:
1/4 ч.ч. фъстъчено масло
1/4 ч.ч. краве масло
1/2 ч.ч. кафява захар
1 малко яйце
1 непълна чаша брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
60 гр шоколадов кувертюр(използвам 50% на Zotter)
Приготвяне:
Шоколадовият кувертюр се нарязва на малки парчета.
Mаслото, фъстъченото масло и захарта се поставят в купа и се разбиват с миксер до получаване на крем.
Яйцето се разбива с вилица в чаша и се добавя към масления крем, разбива се с миксер.
Брашното се пресява с бакпулвера и се добавят на няколко пъти към сместа, като се бърка с дървена лъжица. Постепенно се получава тесто. Добавят се парченцата шоколад и тестото се омесва така, че да се разпредели добре.
Тестото се разточва върху хартия за печене с дебелина около 5 мм и се изрязват желаните формички, подреждат се като между тях се оставя разстояние.
Бисквитите се пекат в предварително загрята на 190 градуса фурна за не-повече от 10 минути, докато краищата започнат да покафеняват.
Бисквитите са много крехки докато са топли, за това се оставят да се охладят в тавата.
Внимателно се отстраняват от хартията и когато са напълно изстинали се затварят и съхраняват в кутии.
Няма коментари:
Публикуване на коментар