Страници

Хрупкави пилешки пуканки


П

уканките направих по желание на малкият ми син. Всъщност това са панирани пилешки филенца, в малък вариант. Каква панировка ще изберете е въпрос на предпочитания, но с тази се получиха много добре. Освен това, сходно техниката, която прилагам на пилешките филенца с корнфлейкс, оставих да престоят за десет минути, за да може сухата смес да прилепне добре към тях и да се получат наистина красиво и вкусно.



Хрупкави пилешки пуканки


Продукти:
1 бр пилешко филе тип "пеперуда"
1 ч.ч. кисело мляко (бутермилк)
1 с.л. соев сос
1 яйце
1/2 ч.ч. смлени бадеми( с частички)
1/2 ч.ч. смлян корнфлейкс ( с частички)


Начин на приготвяне на пилешки пуканки:
Пилешките филенца се нарязват на филийки, след което на жулиени(ивички) след това на зарчета( кубчета). Предпочитан размер от мен е не по-големи от 2х2 см. В купа се разбъркват киселото мляко, соевия сос и яйцето. Пилешките кубчета се накисват в маринатата за 1 час. Изваждат се, отцеждат се и се потапят в сухата смес. Много добре се притискат в ръка, като могат да се търкалят между двете ръце, за да се получат хубави кръгли форми. Подреждат се върху хартия за печене и престояват около 10 минути. Пържат се в маслена баня( повече олио), до златисто. Отцеждат се върху домакинска хартия. Сервират се с подходящ дип, лимон, кетчуп или др.

2 коментара:

  1. Разкошни са, Кате. Ще ги пробвам и аз.
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Наистина са много вкусни, добър снакс са:). Притискането на панировката в ръка, както и престоят на хапките преди да се изпържат са важни моменти, които допринасят за вида и вкуса им. Поздрави, Или!

      Изтриване