Страници

Сандвичи на тиган


Н

ачинът на приготвяне на тези сандвичи ми показа големят ми син.  Идеята е между две филийки да се постави плънка и да се запекат на тиган от двете страни. Той приготвя неговите само със сирене, но аз добавям и шунка. Всъщност това са популярните “grilled cheese sandwich”. Чудех се дали да отделям време за рецептата в блога, но ако я споделя само във Фейсбук, след време дори и аз самата ще забравя за нея. Все пак това е идея за закуска и ако някой все още не е открил тези сандвичи, може да се възползва. Вмъквам връзки към интересните предложения на Пепи: Сандвичи със спаначено песто, Гриловани сандвичи.


Сандвич на тиган


Продуктите са по желание, но основно са необходими:
тостерен хляб( пълнозърнест или обикновен)
сирене( най-добре се получава с топените сиренца слайс, но сме правили и с гауда, ементал, чедар и др.)
по желание шунка
краве масло

Начин на приготвяне:
Външната страна на сандвичите трябва да се намаже леко с масло. За целта всяка една от филийките се намазва с масло само от едната страна. След това между двете филийки, откъм ненамазаните страни се поставя плънка и се "слепват". Маслото остава отвън. Пекат се в загрят незалепващ тиган от двете страни. Може да се нарежат както по диагонал, така и на две.

3 коментара:

  1. Мниго хубаво направи Кате, че е сподели тук рецептата за сандвичите.
    Непременно ще ги направя.
    Поздрави Катя

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Кате! Приятно е, когато хобито освен удоволствие и развлечение, носи и ползи за други хора. Поздрави!

      Изтриване
  2. Кате,
    правила съм тези сандвичи, на мен няко ми ги показа, но не си спомням ко.Чудесни са.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване