Портобело са вид големи печурки, които са много подходящи за барбекю или за пълнене. В пълнежите е възможна импровизация, а в блога съм споделяла три варианта за пълнени гъби: Пълнени гъби с шунка и кашкавал, Пълнени гъби Портобело със спанак, шпек и яйца, Пълнени гъби с морков и чесън.
Днешната рецепта е за:
Пълнени портобело със сирена
Продукти:
гъби портобело50 гр сирене Бри
50 гр Синьо сирене
сирене Бергбарон, за поръсване
сол
черен пипер
копър за поднасяне
Начин на приготвяне:
Пънчетата на гъбите се отстраняват. Сирената Бри и Синьо се натрошават с вилица и се разбъркват заедно с черният пипер и солта. С тази смес се пълнят гъбите, а отгоре се настъргва Бергбарон.(Може да се замени с Гауда).Пълнените гъби се подреждат в намаслена тава, може върху хартия за печене и се поставят да се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса, за около 20-30 минути, до златист загар. Сервират се поръсени със ситно нарязан копър.
Кате,
ОтговорИзтриванене съм купувала тези гъби, но съм виждала да продават.Прекрасни са за пълнене и изглеждат много красиво.Не съм използвала сирена за плънка.Но твоите гъбки изглеждат прекрасно.
Поздрави , лека и спорна нова седмица ! Слънчево лято !
Харесвам тези гъби и често купувам, чудно е и твоето предложение, Кате!
ОтговорИзтриванеNice post thank you Josh
ОтговорИзтриване