Страници

Пълнени гъби портобело със сирена


Портобело са вид големи печурки, които са много подходящи за барбекю или за пълнене. В пълнежите е възможна импровизация, а в блога съм споделяла три варианта за пълнени гъби: Пълнени гъби с шунка и кашкавал, Пълнени гъби Портобело със спанак, шпек и яйца, Пълнени гъби с морков и чесън
Днешната рецепта е за:

 

Пълнени портобело със сирена


Продукти:

гъби портобело
50 гр сирене Бри
50 гр Синьо сирене
сирене Бергбарон, за поръсване
сол
черен пипер
копър за поднасяне

Начин на приготвяне:

Пънчетата на гъбите се отстраняват. Сирената Бри и Синьо се натрошават с вилица и се разбъркват заедно с черният пипер и солта. С тази смес се пълнят гъбите, а отгоре се настъргва Бергбарон.(Може да се замени с Гауда).
Пълнените гъби се подреждат в намаслена тава, може върху хартия за печене и се поставят да се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса, за около 20-30 минути, до златист загар. Сервират се поръсени със ситно нарязан копър.

1 коментар:

  1. Кате,
    не съм купувала тези гъби, но съм виждала да продават.Прекрасни са за пълнене и изглеждат много красиво.Не съм използвала сирена за плънка.Но твоите гъбки изглеждат прекрасно.
    Поздрави , лека и спорна нова седмица ! Слънчево лято !

    ОтговорИзтриване