Страници

Шоколадови хапки с фурми Меджул и орехи Пекан


Фурмите Меджул са истинско природно съкровище – с уникалния си карамелен вкус и мека, сочна текстура, те се отличават от всички други фурми, но не само са изключително вкусни, но и богати на фибри, витамини и минерали, което ги прави идеален избор за здравословен десерт. 
Любимият ми начин да ги консумирам е директно, но включени в десерт, те наистина го превръщат в специален.
В тази публикация споделям рецепта за бонбони от фурми Меджул с орехи пекан и шоколад,  които са едновременно лесни за приготвяне и впечатляващо вкусни.




Шоколадови хапки с фурми Меджул и орехи Пекан 


Необходими продукти:
Фурми Меджул
Орехи Пекан
Шоколад
Натрошени ядки и сушени плодове за декорация



Начин на приготвяне:
Фурмите се разрязват на две по дължина и костилките се отстраняват.
Във всяка се поставя  половин орех пекан.
Шоколада се разтопява на водна баня или в микровълнова фурна.
Напълнените фурми се потапят в разтопения шоколад или се поливат с чаена лъжичка с него.
Декорират се по желание. Аз използвам сушени малини и натрошен шам фъстък.
Подреждат се върху хартия за печене, докато шоколадът стегне. Може да се приберат в хладилник, за по-бързо стягане.






Няма коментари:

Публикуване на коментар