Любимият ми начин да ги консумирам е директно, но включени в десерт, те наистина го превръщат в специален.
Начин на приготвяне:
Фурмите се разрязват на две по дължина и костилките се отстраняват.
Във всяка се поставя половин орех пекан.
Шоколада се разтопява на водна баня или в микровълнова фурна.
Напълнените фурми се потапят в разтопения шоколад или се поливат с чаена лъжичка с него.
В тази публикация споделям рецепта за бонбони от фурми Меджул с орехи пекан и шоколад, които са едновременно лесни за приготвяне и впечатляващо вкусни.
Натрошени ядки и сушени плодове за декорация
Начин на приготвяне:
Фурмите се разрязват на две по дължина и костилките се отстраняват.
Във всяка се поставя половин орех пекан.
Шоколада се разтопява на водна баня или в микровълнова фурна.
Напълнените фурми се потапят в разтопения шоколад или се поливат с чаена лъжичка с него.
Декорират се по желание. Аз използвам сушени малини и натрошен шам фъстък.
Подреждат се върху хартия за печене, докато шоколадът стегне. Може да се приберат в хладилник, за по-бързо стягане.
Подреждат се върху хартия за печене, докато шоколадът стегне. Може да се приберат в хладилник, за по-бързо стягане.
Няма коментари:
Публикуване на коментар