В тази публикация споделям една от моите любими салати с патладжан, която е идеална за лятото. Не указвам количество на продуктите, защото това е просто салата, която всеки може да приготви на вкус.
Хрупкава салата с патладжан и дресинг от ябълков оцет и чесън
Патладжан
Ябълков оцет
Сол
Магданоз
Чесън
Приготвяне:
Патладжана се нарязва на кубчета и се посолява леко. Оставя се да престои 1/2 час, попива се с домакинска хартия много добре.
В тиган се загрява малко зехтин и патладжана се пържи до хрупкавост( между средна и висока степен на котлона) . В началото изглежда сякаш попива целият зехтин, но в процеса на пържене мазнината се завръща в тигана.
В купа се смесват ябълковият оцет, солта, нарязаният на ситно магданоз и пресованият чесън.
Добавят се кубчетата хрупкав патладжан и се разбъркват добре.
Салатата може да се сервира веднага или охладена.
Патладжана се нарязва на кубчета и се посолява леко. Оставя се да престои 1/2 час, попива се с домакинска хартия много добре.
В тиган се загрява малко зехтин и патладжана се пържи до хрупкавост( между средна и висока степен на котлона) . В началото изглежда сякаш попива целият зехтин, но в процеса на пържене мазнината се завръща в тигана.
Може също така да се изпече в предварително загрята фурна до златисто.
Изпържените кубчета патладжан се отцеждат от мазнината върху домакинска хартия.
Изпържените кубчета патладжан се отцеждат от мазнината върху домакинска хартия.
В купа се смесват ябълковият оцет, солта, нарязаният на ситно магданоз и пресованият чесън.
Добавят се кубчетата хрупкав патладжан и се разбъркват добре.
Салатата може да се сервира веднага или охладена.
*Не потапям патладжана в брашно. Такъв метод използвам само когато пържа патладжан за някаква манджа. За салати ми допада изпържен без брашно.
Няма коментари:
Публикуване на коментар