Страници

Агнешко със зеленчуци и Марсала


По 24 kitcehn гледах рецепта за агнешко бутче с Испанско вино. Днешната ми рецепта е вдъхновена от тази на Лорейн Паскал. В моят случай има изменение и на виното и на месото, така, че двете рецепти нямат много общо, освен метода, но въпреки всичко посочвам откъде дойде идеята.





Продукти:

1 кг агнешки ребра
сол
черен пипер

сос:
200 мл Марсала*
100 мл Балсамико тъмен
1/2 глава чесън, /напречно разрязана с люспите/
клонче розмарин
1 ч.л. червен пипер
черен пипер на вкус
300 мл телешки бульон
1 дафинов лист

допълнително към соса, след изпичане на месото:
1 морков
1 глава лук

за сервиране:
гъби - кралска печурка
олио


Приготвяне:
Нарежете месото на порции.
Посолете и подправете с черен пипер.
Загрейте олио в тиган и сложете месото в тигана.
Оставете го да се запечата от всички страни. Не го пържете, само да се запечата.

В друг тиган сложете продуктите за соса. Оставете да заврат и сложете месото вътре.
Отстранете от котлона и преместете всичко в тава.
Покрийте с алуминиево фолио и печете 2 часа на 200 градуса.
Отстранете фолиото и добавете нарязани на едро морков и лук.
Печете без фолио на 160 градуса за 20 минути.


Прецедете соса.
Изсипете го в тиган, заедно с месото и го варете на котлон до сгъстяване.


Нарежете гъбите на ситно и ги изпържете в олио.

Сервирайте:
Канапе от гъби - отгоре месо и полейте със сос.


Прекрасно ястие.

*Може да замените Марсалата с друг вид десертно червено вино.




30 коментара:

  1. Ама честно чудя се и се Мая кога успяваш да приготвиш всичко това, аз дори не смогвам да ти проследя рецептите, страхотна фурия си! А за изяждането идея си нямам, у нас и да искам няма кой да яде такива вкусотии, едни са все на диета, други злоядите ...:)))
    Прекрасно изглежда това агънце... ммммм:)
    Хубав уикенд Бонбонче:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Еви, всеки приготвя, може би повече и от мен, просто не на всеки му се занимава да снима и публикува. Изисква се време все пак:). Приятна и усмихната неделя от мен!

      Изтриване
  2. Невероятна рецепта!
    Представям си аромата на агнешкото, в съчетание с виното!
    Фантазия!
    Целувки Кате*)

    ОтговорИзтриване
  3. Много апетитно агнешко. Гледах и това на Лорейн:) Жалко, че у дома децата никак не го обичат:(

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И вкъщи не всички хапват агнешко, децата пък съвсем:), но все пак го приготвям от време на време, защото има и такива, които много обичаме:). Най-вече по пролетните празници:) Приятна неделя, Траянче!

      Изтриване
  4. Много апетитно, Кате! Обичам агнешко, а с тези подправки, които си използвала ми се струва, че ще е неустоимо! Хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Наистина неустоимо:) и на вкус и на аромат! Поздрави и приятна неделя!

      Изтриване
  5. О, Кате, великолепно изглеждат ребърцата. Чудесно си ги овкусила и поднесла! Чак ми се напълни устата :)) Аз, признавам, обичам да глозгам, и макар да съм единствената вкъщи, която е любител на това, чат-пат си угаждам със свински ребърца :))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ох, подсети ме за свински ребърца, отдавна не съм правила... Поздрави и приятна неделя, Инче!

      Изтриване
  6. Пак разкошотия и невероятен аромат на агнешко и подправки се носи от публикацията ти.
    Прекрасна рецепта си сътворила! Браво Кате!
    Сърдечни прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Зиче, благодаря за оценката! Прекрасна неделя от мен!

      Изтриване
  7. Muy buena me gustaría probar con vino es muy sabroso e irresistible con vino, abrazos y abrazos.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Росита, благодаря ти! Рецептата наистина е много вкусна!

      Изтриване
  8. Идеята е добра, ама импровизацията, която си направила е още по-добра! :!
    Много вкусно , добре съчетано,красиво поднесено, прекрасни снимки!
    Сърдечни поздрави, Кате и хубав неделен ден!

    ОтговорИзтриване
  9. Бонбон,
    от Метро ли взе багънцето?;))
    И аз да попитам: кой ги хапва всички тези вкусотии?? Ти си чуплива, ако съдим по снимките, Ицко също. Явно останалите се справят и без ваша помощ;)
    Прекрасно агънце, обожавам го!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, от Метро на Цариградско, имаше голям избор на прясно агнешко месце. А за хапването, нали всички си хапват сутрин, обед, вечер... аз просто документирам:)Ха-ха колко съм чуплива, Мъхче, така изглежда на снимките само:)

      Изтриване
  10. Разкошна рецепта ,Катюш ! Обичам всякакви агнешки нещица ,а ребърцата са ми най - вкусни :) !Щом пък има и гъбки - там съм :) !
    Хубава нова седмица ,Бонбонче :) ! Виждам ,че много съм изтървала от публикациите ти ,но от утре започвам да разглеждам подробно :) !
    Чао ,мила ! Целувки !

    ОтговорИзтриване
  11. Неприлично красиво, ароматно и вкусно ястие си приготвила, Кате! Спорна нова седмица ти желая! :)

    ОтговорИзтриване
  12. Прибавям и моите комплименти за ястието наред с останалите,Кате,както винаги прекрасна кулинарка си!
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  13. Ах че вкусно изглежда това месце. Аромата се усеща чак тук :) Ако някога закъсаш с изяждането на нещо, знай че ние сме готови да ти помогнем :) Браво Катенце за прекрасната рецепта и снимките. Наистина много хора готвят всеки ден, но е сложно да се снима и да се публикува. Пожелавам ти много вкусна седмица и публикации.
    P.S. А като се изгубиш за повече от 2 дни, вече си представям вкусно-пъстро-интересното ти връщане в блогосферата с много снимки на ядене и отчет от пътешествия и партита :) Липсваш ни :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Руми, много мило, много! Хубаво е да знаеш, че хората те ценят! Прегръщам те!

      Изтриване
  14. Много атрактивна рецепта, Кате!
    И толкова изискано си я поднесла!
    Поздрави :)

    ОтговорИзтриване
  15. Nooooossssa!!!!
    E sempre que dou uma espiadinha em seu blog, fico com “água na boca”... E não dá para falar com “água na boca” né.
    Beijos Márcia.

    http://decolherpracolher.blogspot.com

    ОтговорИзтриване
  16. Великолепно агнешко, а и какви снимки !!!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване