Страници
Агнешко със зеленчуци и Марсала
По 24 kitcehn гледах рецепта за агнешко бутче с Испанско вино. Днешната ми рецепта е вдъхновена от тази на Лорейн Паскал. В моят случай има изменение и на виното и на месото, така, че двете рецепти нямат много общо, освен метода, но въпреки всичко посочвам откъде дойде идеята.
Продукти:
1 кг агнешки ребра
сол
черен пипер
сос:
200 мл Марсала*
100 мл Балсамико тъмен
1/2 глава чесън, /напречно разрязана с люспите/
клонче розмарин
1 ч.л. червен пипер
черен пипер на вкус
300 мл телешки бульон
1 дафинов лист
допълнително към соса, след изпичане на месото:
1 морков
1 глава лук
за сервиране:
гъби - кралска печурка
олио
Приготвяне:
Нарежете месото на порции.
Посолете и подправете с черен пипер.
Загрейте олио в тиган и сложете месото в тигана.
Оставете го да се запечата от всички страни. Не го пържете, само да се запечата.
В друг тиган сложете продуктите за соса. Оставете да заврат и сложете месото вътре.
Отстранете от котлона и преместете всичко в тава.
Покрийте с алуминиево фолио и печете 2 часа на 200 градуса.
Отстранете фолиото и добавете нарязани на едро морков и лук.
Печете без фолио на 160 градуса за 20 минути.
Прецедете соса.
Изсипете го в тиган, заедно с месото и го варете на котлон до сгъстяване.
Нарежете гъбите на ситно и ги изпържете в олио.
Сервирайте:
Канапе от гъби - отгоре месо и полейте със сос.
Прекрасно ястие.
*Може да замените Марсалата с друг вид десертно червено вино.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Ама честно чудя се и се Мая кога успяваш да приготвиш всичко това, аз дори не смогвам да ти проследя рецептите, страхотна фурия си! А за изяждането идея си нямам, у нас и да искам няма кой да яде такива вкусотии, едни са все на диета, други злоядите ...:)))
ОтговорИзтриванеПрекрасно изглежда това агънце... ммммм:)
Хубав уикенд Бонбонче:)
Еви, всеки приготвя, може би повече и от мен, просто не на всеки му се занимава да снима и публикува. Изисква се време все пак:). Приятна и усмихната неделя от мен!
ИзтриванеНевероятна рецепта!
ОтговорИзтриванеПредставям си аромата на агнешкото, в съчетание с виното!
Фантазия!
Целувки Кате*)
Наистина невероятна!:) Прегръщам те, Кате!:)
ИзтриванеМного апетитно агнешко. Гледах и това на Лорейн:) Жалко, че у дома децата никак не го обичат:(
ОтговорИзтриванеИ вкъщи не всички хапват агнешко, децата пък съвсем:), но все пак го приготвям от време на време, защото има и такива, които много обичаме:). Най-вече по пролетните празници:) Приятна неделя, Траянче!
ИзтриванеМного апетитно, Кате! Обичам агнешко, а с тези подправки, които си използвала ми се струва, че ще е неустоимо! Хубави почивни дни!
ОтговорИзтриванеНаистина неустоимо:) и на вкус и на аромат! Поздрави и приятна неделя!
ИзтриванеО, Кате, великолепно изглеждат ребърцата. Чудесно си ги овкусила и поднесла! Чак ми се напълни устата :)) Аз, признавам, обичам да глозгам, и макар да съм единствената вкъщи, която е любител на това, чат-пат си угаждам със свински ребърца :))
ОтговорИзтриванеОх, подсети ме за свински ребърца, отдавна не съм правила... Поздрави и приятна неделя, Инче!
ИзтриванеПак разкошотия и невероятен аромат на агнешко и подправки се носи от публикацията ти.
ОтговорИзтриванеПрекрасна рецепта си сътворила! Браво Кате!
Сърдечни прегръдки!
Зиче, благодаря за оценката! Прекрасна неделя от мен!
ИзтриванеMuy buena me gustaría probar con vino es muy sabroso e irresistible con vino, abrazos y abrazos.
ОтговорИзтриванеРосита, благодаря ти! Рецептата наистина е много вкусна!
ИзтриванеИдеята е добра, ама импровизацията, която си направила е още по-добра! :!
ОтговорИзтриванеМного вкусно , добре съчетано,красиво поднесено, прекрасни снимки!
Сърдечни поздрави, Кате и хубав неделен ден!
Благодаря ти, Тилия! Прекрасна неделя от мен!
ИзтриванеБонбон,
ОтговорИзтриванеот Метро ли взе багънцето?;))
И аз да попитам: кой ги хапва всички тези вкусотии?? Ти си чуплива, ако съдим по снимките, Ицко също. Явно останалите се справят и без ваша помощ;)
Прекрасно агънце, обожавам го!!!
Да, от Метро на Цариградско, имаше голям избор на прясно агнешко месце. А за хапването, нали всички си хапват сутрин, обед, вечер... аз просто документирам:)Ха-ха колко съм чуплива, Мъхче, така изглежда на снимките само:)
ИзтриванеРазкошна рецепта ,Катюш ! Обичам всякакви агнешки нещица ,а ребърцата са ми най - вкусни :) !Щом пък има и гъбки - там съм :) !
ОтговорИзтриванеХубава нова седмица ,Бонбонче :) ! Виждам ,че много съм изтървала от публикациите ти ,но от утре започвам да разглеждам подробно :) !
Чао ,мила ! Целувки !
Неприлично красиво, ароматно и вкусно ястие си приготвила, Кате! Спорна нова седмица ти желая! :)
ОтговорИзтриванеПрибавям и моите комплименти за ястието наред с останалите,Кате,както винаги прекрасна кулинарка си!
ОтговорИзтриванеПрегръдка!
Ах че вкусно изглежда това месце. Аромата се усеща чак тук :) Ако някога закъсаш с изяждането на нещо, знай че ние сме готови да ти помогнем :) Браво Катенце за прекрасната рецепта и снимките. Наистина много хора готвят всеки ден, но е сложно да се снима и да се публикува. Пожелавам ти много вкусна седмица и публикации.
ОтговорИзтриванеP.S. А като се изгубиш за повече от 2 дни, вече си представям вкусно-пъстро-интересното ти връщане в блогосферата с много снимки на ядене и отчет от пътешествия и партита :) Липсваш ни :)
Руми, много мило, много! Хубаво е да знаеш, че хората те ценят! Прегръщам те!
ИзтриванеМного атрактивна рецепта, Кате!
ОтговорИзтриванеИ толкова изискано си я поднесла!
Поздрави :)
Този коментар бе премахнат от автора.
ИзтриванеЕли, благодаря ти!
ИзтриванеNooooossssa!!!!
ОтговорИзтриванеE sempre que dou uma espiadinha em seu blog, fico com “água na boca”... E não dá para falar com “água na boca” né.
Beijos Márcia.
http://decolherpracolher.blogspot.com
Благодаря ви!
ИзтриванеВеликолепно агнешко, а и какви снимки !!!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Мерси, Дианка! Поздрави!
Изтриване