петък, 27 декември 2013 г.

Патешко магре



Това е може би най-разпространеният начин за приготвяне на патешко магре.


Продукти:
1 цяло патешко магре с кожа
сол
черен пипер
зехтин

гарнитура:
ябълка
сладко от боровинки


Приготвяне:
Измийте и подсушете филето.
Направете разрези на кръстчета на кожата, да стигнете до месото.
Посолете и поръсете с черен пипер.
Загрейте тиган и го намажете леко със зехтин.
Поставете филето първо с кожата надолу.
Оставете да се пече за 6 минути.
Обърнете филето и печете още 6 минути.
Прехвърлете филето в намазана със зехтин тава.
Отстрани до него поставете нарязаната на полумесеци ябълка.
Поставете във фурната да се пече за 10-12 минути.
Извадете филето и ябълките и ги оставете така в тавата да престоят 10 минути.
Поднесете филето с боровинково сладко и печени ябълки.



/Силата на котлона първоначално е висока, след което намалявам на средна степен, да не загори.
/ Ако не сте опитвали патешко филе, приготвено така, вкусът му наподобява телешки език, поне всички, които го опитахме сме на това мнение:).

Няма коментари:

Публикуване на коментар