събота, 16 януари 2016 г.

Телешки джолан с моркови и лук



Продукти:
телешки джолан
няколко моркова
2-3 глави лук
3-4 скилидки чесън
черен пипер
сол
3-4 с.л. доматено пюре
100 мл червено вино


Приготвяне:
Джоланът се измива и поставя в тенджера с вода. Вари се до готовност. (Като се боцне с вилица, то същата трябва да влиза без усърдие, аз го варя повечко, докато започне да се отделя от кокала:).
Морковите се остъргват и нарязват на по-едри филийки, лукът се бели и се нарязва на едро - 8 парчета, чесънът се бели и скилидките се оставят цели.
В тенджера се загрява зехтин и зеленчуците се изсипват вътре, посоляват се. Готвят се до омекване. Добавя се доматеното пюре, още малко сол и черният пипер, разбърква се и ястието се готви още 5 минути, налива се виното, вари се още 5 минути. Добавя се целият джолан и около 500 мл от бульона.
Ястието се оставя да се вари докато сосът се редуцира до желаната гъстота(Около 20-30 минути).


1 коментар: