събота, 12 ноември 2016 г.

Хот дог пържени картофки Korean French Fry Hot Dog


Този интересен Хот дог видях на Стрийтфууд фестивала и Стрийтфууд маркета. Не съм и предполагала, че Хот дога има толкова много варианти, като някои от тях са:
Tornado Potato wrapped Hot Dog
Korean French Fry Hot Dog
Corn Dog

Говори се, че всичките те са създадени с идеята да се спести времето за приготвяне, например отделно пържене на картофки и кренвирш, приготвяне на питка. Вместо това - всичко на едно - лесно и чудесно:).



Korean French Fry Hot Dog
По идея от интернет.


Продукти:

  • 1 ч.ч. царевично брашно
  • 1 ч.ч. бяло брашно
  • 3/4 ч.ч. прясно мляко
  • 1 яйце
  • сол
  • пипер
  • 5 кренвирша
  • замразени бланширани картофки
  • олио


    Приготвяне:
    Картофите се нарязват на няколко парчета.
    Кренвиршите се разрязват на две (да станат по-къси). Овалват се в брашно. На едната ръка се поставя ръкавица за едникратна употреба или пък някакъв плик. Кренвиршите се потапят хубаво в паниращата смес, помага се с лъжица. Добре е сместа да е повече и се нанася съвсем небрежно.
    Прехвърлят се върху картофките и се овалват. Картофките леко се притискат към сместа.
    В тенджера се налива олио, количеството трябва да е достатъчно, за да покрие кренвиршите.
    Пържат се в горещото олио до златисто. Изцеждат се върху хартия. Нанизват се на клечки. Поднасят се с кетчуп, горчица, майонеза и т.н.



  • 3 коментара:

    1. Много интересно, не съм попадала на подобна рецепта. Със сигурност ще се пробва. Целувки!

      ОтговорИзтриване
    2. Благодаря за чудесната идея, Кате,
      много ефектно и ще се хареса и у дома...
      А и цялата ти серия нови рецепти е страхотна - Поздравления!

      ОтговорИзтриване