петък, 16 декември 2016 г.

От Коледната пекарна: Бисквитки влакчета


Много харесах бисквитките на Инчето, от "OSSIGENO" , тестото наистина е подходящо за отпечатък. Понеже миналата година направих доста бисквитки с печат, този път ги направих с формичка, която е нещо подобно.
Могат да се изрежат различни фигурки или кръгчета с формички за сладки и отново с формичка за сладки да се направи печат, но просто да не се натиска докрай.
Инче, благодаря ти за поредната точна рецепта! Записвам я, няма начин:). Промените при мен са в това, че сложих по-малко количество пудра захар и съответно увеличих брашното и не използвам портокалови корички, нищо друго.


Продукти:
3 с.л. мед
100 гр краве масло
50 гр пудра захар
1 яйце
350 гр брашно
2 с.л. какао на прах
1 ч.л. канела
1 пакетче ванилена захар
1 ч.л. джинджифил на прах
1/2 ч.л. сода бикарбонат


Приготвяне:
Маслото и меда се изсипват в тенджерка и се загряват на котлон на слаба степен само докато се разтопи маслото. Не трябва да завира!
Отстранява се от котлона и се добавя пудрата захар. След като се охлади леко се добавят останалите продукти. Замесва се тесто. Завива се във стреч фолио и се прибира в хладилник за един час. Охладеното тесто се разточва върху хартия за печене на кора с дебелина около 3 милиметра. Изрязват се формички по желание. Отстранява се излишното тесто. Сладките се пекат в предварително загрята фурна на 180С за около 8 минути. Изваждат се, охлаждат се и се слепват със сладко, мармалад, конфитюр, шоколад. Моите слепих със сладко от боровинки. Съхраняват се в пликове.

7 коментара:

  1. А тази пеете ли я във вашата пекарна? Защото в нашата е хит. :)))
    Чудесии излизат от фурната ви, Кате! Да му се прииска на човек дядо Коледа да стане.


    ОтговорИзтриване
  2. Много са красиви, Кате!
    Всички снимки и рецепти на Коледна тематика са у-а-у!
    Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  3. Великолепни локомотивчета...Явно е не само вкусно,но и весело във вашата кухня :)!

    ОтговорИзтриване
  4. Не спираш да твориш, майсториш и изненадваш, Кате,
    всяка публикация и рецепта са много интересни, ефектни и красиво представени.
    За пореден път -
    благодаря за удоволствието, поздравления за теб и прекрасна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  5. Здравейте! Попаднах със закъснение на тази чудесна коледна публикация. Поздравления! Освен, че изглежда вкусно и много красиво, се влюбих във формичката. Дали ще е удобно да споделите откъде е взета? Предварително благодаря! Цвети

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сърдечно Ви благодаря, Цвети! Формичката за сладки е от Коледният базар във Виена. Но би трябвало и в България да може да се открие, толкова сладкарски магазини има вече, или пък онлайн, знам ли. Ефекта може да се получи с налагане на формички с различна големина. Но за влакче точно не съм сигурна. Пробвала съм със звезди. Дано си намерите!

      Изтриване