Страници

Панирано пилешко филе в сладко кисел сос

Дата на публикуване: 15.06.2012 г.
Дата на обновяване: 07.08.20202 г.

панирано пиле в сладко кисел сос, пиле в сладко кисел сос по китайскипанирани пилешки хапки  в сладко кисел сос по китайски

Едно от любимите ни ястия в китайските ресторанти е Пиле в сладко кисел сос. Няколко са опитите ми да го приготвя, като през годините използвах рецепти от различни източници. Получаваше се вкусно, но не беше съвсем същото. Докато не открих рецептата на Бон апети и оттогава приготвям Пиле в сладко кисел сос по китайски все така.


Панирано пилешко филе в сладко кисел сос

адаптирано от БонАпети



Продукти:
1 бр пилешко филе “пеперуда”
1/2 морков
сол
черен пипер
соев сос Кикоман
олио за пържене
сусам за поръсване

за панировката:
80 гр брашно
30 гр царевично нишесте
7 гр бакпулвер
20 мл олио
120 мл вода

за сладко-киселият сос:
200 гр захар
200 мл ябълков оцет
140 гр кетчуп
15 гр царевично нишесте

Приготвяне:
Пилешкото филе се нарязва на кубчета и се поръсва със сол, черен пипер и соев сос.
В купа с телена бъркалка се разбиват продуктите за панировката.
Тиган се загряа с повече олио.
Месото се потапя в панировката и се пуска в загрятото олио. Пържи се на средна степен на котлона до златисто.
Ако температурата е много силна, месото ще остане сурово, а пък панировката ще прегори.
Изпърженото месо се изважда върху домакинска хартия, за да се отцеди от мазнината.

Сладко-кисел сос:
В тенджерка на котлон се изсипват оцета и захарта. Когато кипнат, се добавя кетчупа и се разбърква до хомогенност.
Сместа се вари за 15 минути на ниска степен.
!Внимавайте, защото изпаренията на оцета са много силни. Когато варите оцет е добре да проветрявате!

Нишестето се разтваря в малко вода и се изсипва към сместа. Разбърква се и се оставя на котлона за още 2-3 минути.
Моркова се нарязва под наклон на две-три части, след това всяка се нарязва на 2-3 филийки, под наклон, за да се получат ромбове.
Добавят се заедно с пилешкото месо към соса.
Ястието се вари още за 3-4 минути, като се разбърква внимателно.
В сух тиган се запича сусама и с него се поръсва сладко-киселото пиле.



27 коментара:

  1. Ех,че вкусно....Кате,ще си направя от твоите рецепти ,защото в къщи много тачим китайските ястия....
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Живе, страхотни са, наистина, за пръв път успях да направя цялостно меню и то все със сполучливи рецепти:)

      Изтриване
  2. ay Candy,ogladnyah,mnogo praktiçni i vkusni yastiya predlagaş,şte gi napravya nepremenno,na 23.06 golyamata dışterya si idva v otpuska
    (uçitelka e )togava şte napravya mnogo neşta.priyaten i lek den ti jelaya.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Пожелавам ви прекрасна почивка с дъщеря ти:)!!! Радвам се, че ти харесаха предложенията, наистина са вкусни! Поздрави!

      Изтриване
  3. Много обичам китайско, а твоето изглежда по-добре и от ресторантите :)

    ОтговорИзтриване
  4. Истинско пиршество за сетивата!
    Кате ,оставам при теб...:)
    Много примамливи и вкусни ястия си приготвила!
    Поздрави и приятен ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Заповядай, има достатъчно, знаеш ги китайските порции:). Приятни почивни дни от мен!

      Изтриване
  5. Всичко е много вкусно, Кате!
    Благодаря , че го предложи, защото пилето ти със сусам и сладко кисел сос съм го пропуснала :) А много ми харесва.
    Поздрави и хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Пепчо, не знам защо съм се заблудила, че тази рецепта е от теб. Преди много време я бях приготвяла и когато реших пак да я правя, търсих при теб доста упорито:):):), обаче се сетих, че от теб съм приготвяла едни глазирани крилца, които скоро пак ще приготвя:)и сигурно затова съм се объркала така:) И които са невероятно вкусни! А пилето не си го пропуснала, защото сега публикувах всичките рецепти наведнъж. От китайския обяд са:).

      Изтриване
  6. Много готино меню, Candy, успяла си да подбереш чудесна и разнообразна комбинация от вкусове! Аз харесвам китайската кухня, супата много ме заинтригува.
    Поздравления и хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Супата е много вкусна, макар, че няма кой знае какъв вид. Много ми прилича на една българска манджа с яйца и доматен сос, по рецептите на баба:). Приятни почивни дни и на теб!

      Изтриване
  7. Фантастичнно изглеждат всичките ти предложенния Кенди и понеже заобикалям от далеч китайските ресторанни, а обичам много пиле с сладко-кисел сос, ще си го направя по твоята рецептА :)
    Прекрасен уикенд!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Страхотно е пиленцето, при Пепчо има едни глазирани крилца, които също са много вкусни! Приятни почивни дни!

      Изтриване
  8. Кате, удари в земята китайските ресторанти!Непременно ще пробвам някоя от рецептите!Много обичаме китайско!

    ОтговорИзтриване
  9. Кате, разкошно меню!

    Не знам от кое по-напред да си взема... Ако трябва да съм искрена, иска ми се да си взема от всичко, при това наведнъж... :)))
    Неустоимо и много, много подстрекаващо е!!!

    Прегръдки и весели събота и неделя!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Вени, благодаря ти! И аз така в блога ти ми се иска да опитам от всичко! :)Приятни почивни дни и на теб!

      Изтриване
  10. Браво,Катя!Наистина ги удари в земята/китайците и ресторантите/!Голямо готвене,голямо нещо!Всички ми харесаха!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Танче, благодаря! Вярно голямо готвене падна, но съм много доволна от резултата:), наистина рецептите са много вкусни! Приятни почивни дни!

      Изтриване
  11. Бонбон,
    досега сладки киселото пиле го действах по стъпките на Пепчо и у нас се тачеше много. Но със сигурност ще опитам и твоето и онова със сусама , абе всички китайски предложения, защото харесвам техните ястия и всички твои неща тук;)
    Хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мъхче, ако говориш за глазираните крилца на Пепчо- и аз съм техен фен! Това със сусама, наистина е страхотно, а и рецептата с ядките, също месото става много вкусно. Наистина са хубави рецепти! Приятни почивни дни/ разходки:)!

      Изтриване
  12. Е ти пак ме застреля с това огромно меню!Ако трябва да го сготвя всичкото това-отиде ми деня,страшна си бързачка,Кате!Всичко ми ухае много съблазнително,и на окото така ми се струва,а сега отивам да се запозная подробно с рецептите!
    Прекръсен ден,скъпа!

    ОтговорИзтриване
  13. Кате, страхотно меню! Китайската кухня е една от любимите ми, но рядко се захващам да приготвям нещо от нея...може ми защото има поне 5 китайски ресторанта около нас и ми е по - лесно да вдигна телефона.:) След това невероятно представяне от твоя страна май ще взема да се опитам сама да приготвя нещо. Хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  14. Кате, ако знаеш колко обичам китайска кухня! Всички ястия изглеждат фантастично! Поздравления!
    Аз все се каня да си направя нещо китайско, даже съм се сдобила с един куп китайски подправки. Ще се възползвам от твоите рецепти.
    Поздрави и пожелания за хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
  15. Много обичам това което си ни предложила ама като си далече ей нааа не става.:)
    Щях да ти дойда на гости веднага да зцнаеш.:)))
    Прекрасно китайско .

    ОтговорИзтриване
  16. °`♥✿✿⊱╮
    ♡¸¸.•
    Menu maravilhoso.
    Boa semana!
    Beijinhos.
    Brasil
    ¸.•°`❤✿⊱╮

    ОтговорИзтриване