Рецептата е адаптирана от тук: recepti.rozali.com, благодаря! Много вкусни се получиха, мисля следващият път да пробвам с пилешки крилца.
Продукти:
около 1/2 кг свински ребърца
2 портокала
2 с.л. мед
3-4 скилидки чесън
1/4 ч.л. пресен настърган джинджифил
сол
черен пипер
олио
Приготвяне:
Изцедете сока от портокалите и към него добавете меда. Разбъркайте добре и мариновайте ребърцата за около 1 час.
Налейте малко олио в тава и подредете ребърцата, налейте и маринатата, посолете и подправете с черен пипер, добавете пресованият чесън и джинджифила, разбъркайте. По желание добавете и резени портокали.
Изпечете във фурна на 200 градуса до готовност.
Добавям тук и едни крилца, по същата рецепта, но без джинджифил:)
И едни агнешки ребърца, от Китайското ни меню тук.
Превъзходни са, Кате! Особено на последната снимка :) да им посегне човек!
ОтговорИзтриванеТолкова примамливо си ги заснела тези сочни ребърца,Кате....Вкарваш "кошмари"в сънищата,момиче:))))
ОтговорИзтриванеСтрахотия ти казвам......сомо като ги гледам.
ОтговорИзтриванеХубав предпразничен петък,КАТЕ!
Колко апетитно само, Кате! Направо започнах да се облизвам! Правила съм с портокали предимно пилешко и патица, но виж и това ще опитам! Прегръдка!
ОтговорИзтриванеСлед пилешкото с портокали, което правя и това предложение не е за изпускане, толкова е вкусно!
ОтговорИзтриванеПоздрави и приятна петъчна вечер, Катя!
Откраднато и записано! Страхотно предложение!
ОтговорИзтриванеНевероятно вкусни са! Обожаваме ги у дома:)
ОтговорИзтриванеМда, Тили е "виновна" за вкусното пилешко с портокали, което у дома се хареса, сега и ти, Кате! Непременно ще го пробвам и това!
ОтговорИзтриванеТи този път не постиш ли?
Отдавна не съм приготвяла. Харесва ми идеята за портокалите и джинджифила.
ОтговорИзтриванеХубава неделя, Кате!