Страници
Код "Червено 2":)
Портокали, грейпфрут и цвекло в червени дрешки- ей такива сa ни днешните участници:)
Това, което много ми се понрави е, че в къщи харесаха всичко. Което означава, че честичко ще присъстват в менюто:)
Да започнем с по един фреш:)
Фреш от червени портокали и грейпфрут
Салата с червено цвекло, майонеза и кедрови ядки
Продукти:
няколко глави червено цвекло
1 майонеза Краси, или пък веган
кедрови ядки
Приготвяне:
Сварете цвеклото до омекване. Изцедете го от водата го обелете. Пасирайте го, да има частички и го разбъркайте с майонезата. Поръсете със запечени на загрят тефлонов тиган кедрови ядки.
И финалът е един много любим сладкиш, който приготвям с почти всякакви плодове и вече зеленчуци:) като тиква и цвекло. Всъщност браунис с цвекло е доста популярно в кулинарните среди.
Браунис с червено цвекло
По рецепта за браунис с тиква
Продукти:
90 гр черен шоколад
90 гр краве масло
2 яйца
120 гр кафява захар / използвах мусковадо/
ванилия шушулка
70 гр брашно
щипка сол
2 с.л. пюре от червено цвекло / сварено и пасирано червено цвекло/
Приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса.
Намажете квадратна или правоъгълна тава с олио и застелете хартия за печене на дъното. Моята тава е с размер: 17/26 см.
Нарежете шоколада на ситно и маслото на парченца.
Сложете ги в тенджерка на котлон на слаба степен да се разтопят. Може и в микровълнова. Отстранете от котлона.
В купа разбийте яйцата с кафявата захар и ванилията от шушулката. Разбивайте докато станат на гъст крем.
Отделете 2 с.л. от тази смес и я разбъркайте с пюрето от цвекло + 1 с.л. от брашното. Оставете я настрана.
Добавете шоколадовата смес към яйчната на тънка струйка и разбърквайте с дървена лъжица.
Добавете пресятото със солта брашно на няколко пъти, като разбърквате с дървена лъжица и внимавате обема да не спада.
Изсипете сместа в тавата и отгоре на няколко места изсипете от сместа с цвекло.
С помощта на дървено шишче или клечка, разнесете от светлата смес върху тъмната. Не се старайте да получите някакви фигури:).
Изпечете в предварително загрятата на 180 градуса фурна.
Започнете да проверявате след 10 минути с дървена клечка дали се е изпекъл: забодете клечката в средата на сладкиша и я извадете, ако по нея няма трохи и следи, значи е готов. Не го препичайте, защото ще стане сух! моят сладкиш се изпече за около 25-30 минути, но всичко зависи от фурната и височината на сладкиша.
Извадете от фурната и оставете сладкиша да се охлади в тавата, след което извадете и нарежете на квадрати.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Много вкусен код червено, Кате!
ОтговорИзтриванеВзимам си една чаша фреш и парче сладкиш.
Прекрасен вторник!
Няма да ме спре червеното, напротив, ще си взема по малко от всичко, което си приготвила, Кате! Не само вкусно, но и красиво. Голяма прегръдка! :)
ОтговорИзтриванеКатенце, и трите предложения са прекрасни! :) А аз имам едно питане - как така ти остана червен сладкишът? Преди няколко дни направих кекс с червено цвекло (задушено на пара и пасирано), получи се толкова красиво цикламено тесто. Но при печенето кексът стана жълт, нищо от червеното не остана...
ОтговорИзтриванеХубав ден ти желая!
Гери, сладкишът остана червен само на местата, където е сместа с червеното цвекло, виж в линка за браунис с тиква как съм го нанесла. Аз също се притеснявах дали няма да се слеят цветовете и да навсякъде да стане кафяв, но се получи много красив контраст. А освен това сладкишът се пече и за по-кратко време, може и това да има значение. Хубав ден и от мен!:)
ИзтриванеЯвно твоята магия е по-силна. ;)
ИзтриванеБлагодаря ти, Катенце, усмивки!
Много , много вкусен фреш , салата и сладкиш Кате.Понякога и аз използвам соева майонеза, но много рядко.Червените грейпрути са прекрасни.
ОтговорИзтриванеПоздрави !
Не само червен, ами и адски вкусен код си имаме за днес:) Хубав ден!
ОтговорИзтриванеТрудно ми е да избера фаворит(:............Менюто е прелестно,Кате!
ОтговорИзтриванеЧудесен сладкиш, Кате, тъй като обичаме брауни всякакво, със сигурност ще пробваме и червеноцвекловото ти :)
ОтговорИзтриванеПрегръдка и хубав вторник!
Всичко предложено ми е много,ама много по вкуса,Катенце,барабар със снимките!
ОтговорИзтриванеПрекрасна палитра от разкошни рецепти,една от друго по-съблазнителни!
Браунито е трепач,откраднах си крайченце!Гуш!
Кате, тези червени вкусотии са радост за окото и небцето!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Всичко е толкова вкусно! Богато меню в червено! :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Ехааа, направо залепнах за монитора. Всичко любимо е тук. :)
ОтговорИзтриванеКате, сладкиша най ме впечатли!
ОтговорИзтриванеВсичко, всичко много ми харесва!
ОтговорИзтриванеИ ние бяхме на тема червено. Правих торта с цвекло тия дни, но не знам дали ще види скоро бял свят, и често импровизации с цвекло!
Много ми харесва твоето брауни и салатката също. Наслада за сетивата!
Много ми харесва код червено! Страхотни красиви и вкусни нещица. Кое по напред да опитам не знам!
ОтговорИзтриване