Тестото е по тази рецепта.
Продукти:
100 гр меко краве масло
100 гр захар
1 яйце
200 гр брашно
няколко капки есенция масло и ванилия
за слепване - мармалад или конфитюр по избор (аз използвам ягодов)
100 гр меко краве масло
100 гр захар
1 яйце
200 гр брашно
няколко капки есенция масло и ванилия
за слепване - мармалад или конфитюр по избор (аз използвам ягодов)
Приготвяне:
Маслото се нарязва на малки парчета и се поставя в купа, заедно със захарта. Разбиват се с миксер, на крем. Добавя се яйцето и се бърка до получаването на еднородна смес. Добавят се няколко капки есенция.
На етапи се добавя пресятото брашно( и по желание какао), като се бърка на ниска степен с миксер, с приставки за тесто до получаването на тесто. Оформя се на топка и се увива във фолио. Прибира се в хладилник за 1 час.
Тестото се изважда от хладилника и се разточва върху леко набрашнена повърхност с дебелина 0,3 - 0,5 см. Изрязват се формички, като половината от тях са с дупчици в средата, а другата половина - без. Нареждат се върху хартия за печене и отново се прибират в хладилник за половин час.
*За да ви е по-лесно, може да разточите тестото директно върху хартията за печене, да изрежете сладките и да отстраните само излишното тесто, като оставяте разстояние между сладките, за да не залепват при печене.
Сладките се изваждат от хладилника и се пекат на 180 градуса за около 10 минути.
Изваждат се върху решетка, за да се охладят.
Сладките с дупчици, се поръсват през цедка с пудра захар.
Слепват се една с дупчици и една без, с мармалад.
Няма коментари:
Публикуване на коментар