Страници

Маймунско хлебче с билки и подправки



Вариантите за приготвяне на Маймунско хлебче са от сладки до солени. Моето приготвих с букет от подправки(билки).

Маймунско хлебче с билки


Продукти:
600 гр готово тесто по избор,(аз използвам това)
Свежи подправки: мащерка, пера див лук, риган, магданоз
1 скилидка чесън
100 мл зехтин


Приготвяне:
Тестото трябва да е втасало. Нарязва се на малки парчета, с големина на орех.
Подправките се нарязват на ситно и се разбъркват в купа с пресованата скилидка чесън и зехтина.
Формата се намазва със зехтин.
Фурната се загрява на 180 градуса.
Топчетата тесто се потапят в зехтина с подправките и се поставят във формата.
Отгоре по желание може да се декорира с листенца магданоз и стръкчета билки.


Хлебчето се пече на 180 градуса в предварително загрята фурна до готовност, за около 40 минути.
Изважда се, по желание се маже със зехтин и се покрива с кърпа за десетина минути.



6 коментара:

  1. Честит празник, Кате!Със здраве да получавате и носите слънчевата сила!

    ОтговорИзтриване
  2. Кате,
    честит празник ! Погачата напълно отговаря на днешният ден - наситена с билкови аромати.Здраве за всички !Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  3. Красиви снимки и вкусен хляб! Направо хващам първия самолет за при теб :)))
    Прегръдки и усмихнато лято!

    ОтговорИзтриване
  4. Честит празник,вълшебнице!
    Съблазняваш ме с това ароматно хлебче!Целувки!

    ОтговорИзтриване
  5. Честит празник, Кате! Много изкушаващо хлебче, тематично билково подправено! Прекрасно лято, миличка!

    ОтговорИзтриване
  6. Страшна маМунка си ти, Катенце:)

    ОтговорИзтриване