Страници
Цветове от тиквички със сирене/ Панирани тиквени пръчици
Много ги харесвам тези тиквички. Приличат на летящи чинии:), а са и вкусни и крехки. Рецептите са две - за панирани пръчици и за панирани пълнени цветове, нещо като чушки бюрек. Цветовете може да бъдат и от другите тиквички или ядливи тикви. Пълнежа също може да е друг - тук съм показвала вариант. за пръчиците пък други варианти може да видите тук и тук. А рецепти с тиквички в блога: тук.
Панирани цветове от тиквички със сирене
Продукти:
Цветове от тиквички около 10 бр.
1 яйце
2 с.л. брашно
2 с.л. прясно мляко или ( газирана вода или бира )
щипка сол
за плънката:
около 10 с.л. натрошено сирене
Приготвяне:
Цветовете се измиват внимателно и се оставят да се отцедят. Тичинките се отстраняват.
Във всеки цвят се поставя по около 1 с.л. от сиренето (зависи от големината на цветовете) и върховете им се усукват.
Яйцето със солта се разбива леко с вилица, добавя се брашното и се разрежда с течността. Целта е да се получи палачинкова смес.
В тиган се загрява олио или зехтин, цветовете се потапят в панировката и се пържат от двете страни. Изваждат се върху кухненска хартия да се отцедят.
Панирани пръчици от тиквички
Продукти:
тиквички
брашно
яйце
галета/царевично брашно/
Приготвяне:
Тиквичките се нарязват на филийки и след това на пръчици.
Потапят се последователно в брашно - разбито яйце - царевично брашно/галета/.
Пържат се в сгорещено олио или зехтин. Изваждат се върху кухненска хартия да се отцедят.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Чудесни предложения, Кате! Особено цветовете на на тиквичките много ми допаднаха! Аз винаги се радвам на тези тиквички като малко дете, може да е било защото наистина приличат на летящи чинии... :)
ОтговорИзтриванеПоздрави сърдечни!
Кате,
ОтговорИзтриванечудесни предложения.Тези тиквички - патисони все още не съм използвала, но цветовете - редовно, даже сурови са много вкусни.
Поздрави !
Estos fritos de zapallo o calabaza son riquísimos son maravillosas sus calabazas,abrazos.
ОтговорИзтриване