Страници

Пуешко бутче Кордон Бльо



Произхода на Кордон бльо е от Швейцария.
Приготвя се подобно на шницела, но тук месото е по-дебело, с плънка. Панировката е същата и технологията на пържене също.
Срещат се варианти с пилешко, телешко, пуешко, свински котлет. Може да се приготвя чрез печене и пържене. Подходящи гарнитури са зеленчуци, сосове и т.н.

Продукти:
2 бр. пуешки бутчета
100 гр шунка
100 гр кашкавал

галета
брашно
1 яйце

Приготвяне:

Бутчетата се обезкостяват. Месото се начуква съвсем леко. В едната страна се поставят филийки кашкавал и шунка. Овкусява се със сол и черен пипер. Похлупва се (сгъва се) с другата част и се забожда с клечки за зъби.
(Ако се използва свински котлет, то в месото се прави процеп, не до края, за да се получи джоб.)
Панира се като се топи в брашно – разбито яйце- галета и се пържи от двете страни в загрята мазнина. Около 4-5 минути от всяка страна. Полива се с лъжица с горещо олио по време на пърженето. Изважда се върху домакинска хартия да се отцеди от мазнинаата и се поднася с гарнитура по избор, тук е с картофена салата.

1 коментар:

  1. Обичам това ястие! Както и твоите снимки!
    Усмихната седмица, Кат!

    ОтговорИзтриване