вторник, 21 юни 2016 г.

Пуешко бутче Кордон Бльо и зелените планини на Швейцария


Произхода на това ястие е от Швейцария.
Приготвя се подобно на шницела, но тук месото е по-дебело, с плънка. Панировката е същата и технологията на пържене също.
Срещат се варианти с пилешко, телешко, пуешко, свински котлет. Може да се приготвя чрез печене и пържене.

Подходящи гарнитури са зеленчуци, сосове и т.н.
Продукти:
2 бр. пуешки бутчета
100 гр шунка
100 гр кашкавал

галета
брашно
1 яйцеПриготвяне:
Бутчетата се обезкостяват. Месото се начуква съвсем леко. В едната страна се поставят филийки кашкавал и шунка. Овкусява се със сол и черен пипер. Похлупва се (сгъва се) с другата част и се забожда с клечки за зъби.
(Ако се използва свински котлет, то в месото се прави процеп, не до края, за да се получи джоб.)
Панира се като се топи в брашно - разбито яйце- галета и се пържи от двете страни в загрята мазнина. Около 4-5 минути от всяка страна. Полива се с лъжица с горещо олио по време на пърженето. Изважда се върху домакинска хартия да се отцеди от мазнинаата и се поднася с гарнитура по избор, тук е с картофена салата.


Швейцария е надарена с великолепна природа, спиращи дъха гледки, планини, обрасли с гъсти гори, реки и езера с кристално чисти води, ледници, водопади. Известна е и със своите културни, исторически и архитектурни забележителности. Невъзможно е да преминеш през Швейцария и да не отделиш малко време за да се насладиш на тази красота. Та снимките, които споделям днес са един такъв откраднат миг сред чистата природа на тази красива страна.
4 коментара:

 1. Обичам това ястие! Както и твоите снимки!
  Усмихната седмица, Кат!

  ОтговорИзтриване
 2. Кате,
  чудесна и много красива е Швейцария.Но и нашите планини не и отстъпват по своята ненадмината красота.Ястието е известно и често правено по всички заведения - бързо, лесно и вкусно.
  Поздрави !

  ОтговорИзтриване
 3. Кате,благодаря ти за красотата с която ме зареждаш толкова успешно :) !
  Преди две седмици синът ми бе в Швейцария за 3-4 дни и остана очарован от това което успя да види,а ти с твоите фотографии допълни и моето информационно табло :)!
  Та..за ястието-прекрасно е !

  ОтговорИзтриване
 4. Кате, дай да се разберем така. Идвам ти на гости и ме водиш до онази приятна перленозелена рекичка, пък аз ти готвя бутчетата, че се притеснявам за теб в тази жега :)
  Много красиви снимки, много! Продължавай да ни разхождаш, съжалявам, че само виртуално ще мога да ги разгледам :)

  ОтговорИзтриване