Страници

Няколко нюанса зелено


Има едно чудо на природата, което се намира в Щирия, Австрия. Когато в началото на пролетта ледовете от високите планини започнат да се топят, водата от тях изпълва парка и всички тревички, пейки и пътеки стават част от подводният свят на Зеленото езеро(Grüner See). Цветовете на водата му преливат в различни нюанси на изумрудено зелено и оттам идва и името му. А цветът пък на водата му се дължи на дъното му, което всъщност е поляна с трева.
Районът около езерото е част от уникалната природа на Австрия, защитен парк. Ние го посетихме в дъждовно време, мислех, че цветът на водата ще е различен, но когато го видяхме останахме очаровани. Снимките не могат да покажат действителната красотата на мястото, но все пак се надявам на любителите на природата да се харесат.



























4 коментара:

  1. Кате,
    това ястие е типично както за Австрия, така и за Германия.Понякога в Германия го сервират дори с ябълки и червено зеле.Но всички - и австрийци, и германци са любители на месото.
    Голяма красота е това езиро и по снимките личи,че е защитено място.Чисто като сълза е и много, много красиво.С удоволствие се насладих на чудесните ти снимки.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Вкусно ястие и невероятни гледки, Кате! поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. И ястието ти, Кате, е много добро, но парка и снимките ти ме накараха да онемея!
    Красота и вълшебство!
    Невероятни гледки! :)

    ОтговорИзтриване
  4. Любима комбинация - свинско с ябълки! Не знам кое е по-хубаво?! Това, което ни показваш в чинията или спиращите дъха кадри! Благодаря!

    ОтговорИзтриване