Страници

Наруто рамен


Narutoramen e вид супа от японските анимета, направих я по поръчка на Иван. Съставът ѝ се вижда още на самите картинки, продуктите не са непознати, а и рамен съм правила вече, но това, което е различното тук е добавката на специално Нарутомаки, което за съжаление се продава в Япония като готов продукт. Така започнах да разглеждам рецепти на Нарутомаки, приготвено в домашни условия. Това всъщност е руло от рибно пасирано филе, с добавки на брашно, сол и пипер, от което едната част се оцветява в червено. Разстилат се два пласта бял и червен един върху друг и се навиват на руло, увива се в стреч фолио, след което се вари на пара. Аз използвах замразено филе от мряна и си признавам останах разочарована, защото бе пълно с вода и въпреки че доста от нея успях да изцедя, при варенето почти се разпадна. По принцип в домашни условия няма как де се получи като готовият машинно произведен продукт, но все пак:). Точно по тази причина ви съветвам по възможност да използвате прясно филе от бяла риба. Ето едно видео, в което е показано подробно как се прави Нарутомаки.





Продукти за 2 порции:
2 пакета рамен инстантни нудли
2 бр сварени яйца
няколко пера зелен лук
лист нори
бамбук от консерва (или Тофу)
соев сос

продукти за Нарутомаки:
200- 300 грама филе от бяла риба
2 с.л.брашно
1 ч.л. сол
1 с.л. вода (само при необходимост!)
няколко капки червена сладкарска боя

продукти за руло от свинско бонфиле:
1 бр. свинско бонфиле
сол
черен пипер

Приготвяне на Нарутомаки:
Рибата се пасира, към нея се добавят брашното и солта и при необходимост водата, пасира се до хомогенност. Половината се оцветява с червено. Върху стреч фолио се разстила плътно първо белият пласт, върху него червения и се навиват на стегнато руло. Увива се във стреч фолио, завързва се добре в краищата и се вари на пара до готовност. Изважда се и като се охлади се реже на филийки.

Приготвяне на месно руло:
Филето се разтваря като се разрязва напречно на две но не до края. Начуква се. Навива се на руло и се завързва с конец за готвене. Поставя се в тава, с малко олио и вода.
Пече се в предварително загрята фурна на 190-200 градуса до готовност. Изважда се, оставя се да се охлади, конеца се премахва и се нарязва на филийки.

Приготвяне на Наруто рамен:
Спагетите се сваряват според указанията на опаковката, заедно с бульона към тях. Разпределят се в две купи.
Яйцата се белят и разрязват на две по дължина.
Норито се нарязва на правоъгълни парчета, с размер около 2х3 см.
Бамбука или тофуто се нарязват на пръчици.
Перата лук се нарязват или на ситно или напречно на няколко парчета.
Всички продукти се подреждат в купите върху спагетите, листата нори се поставят на финал, тъй като от течността омекват. Рамена се овкусява със соев сос.

5 коментара:

  1. Страхотно! Винаги съм се чудела какво е това розавко нещо и никога не съм предполагала, че може да е свързано по някакъв начин с риба...страшно ме изненада! Твоято изглежда чудесно и съм сигурна, че е бил много вкусен рамен! :)
    Усмивки и хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
  2. Кате,
    наистина си направила грешка.За тази рецепта е подходяща само прясна риба, защото филето трябва да е стегнато.Ако искаш да замразиш риба във фризер най - добре става като я поставиш в еднократна бутилка с отрязано дъно, която си напълнила с вода / капачето на бутилката се затваря/ .Така като размразиш рибата тя е като току - що уловена.Чудесно и много вкусно руло.Изгледах как се прави по клипа.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  3. Само ще кажа че при рамен самата супа е най важната и трябва да е много силна тук няма въобще готовите миксове нямат нищо общо :( Месото също се маринова доста време за да стане има и много други тънкости като цяло не е разликата само в нарутомакито :) не е хейт просто казвам да няма грешни прдтсви за вкуса визуално иначе наподобява :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте Мартин, благодаря за коментара! Съгласна съм с Вас и съм запозната с това и ако прочетете публикациите ми за Мисо Рамен и Рамен, рецептата за Чашу (раздел рецепти - Азиатска кухня), ще потвърдят думите ми.
      Тук става въпрос за импровизация на Наруто Рамен, в която целта ни беше визуализация на купата, през 2016 година:).
      Наистина автентичен Рамен се приготвя с дълго варен бульон от кости, специални нудли и т.н., което съм описала, в публикациите си, макар, че дори и в Япония си хапват бързите версии с инстантни нудли и прахообразно бульонче.
      Поздрави! Екатерина

      Изтриване