Подобни рецепти са характерни за италианската кухня: бейби тиквички, цветове от тиквички, панирани, пълнени, печени, вариации много.
В блога вече показвах рецептите за Панирани цветове от тиквички с моцарела и аншоа, Панирани цветове от тиквички с аншоа и пармезан, Цветове от тиквички със сирене. Наред са тези бейби красавици, които открих в градината на мама.
Продукти:
плънка:
Приготвяне:
Тиквичките и цветовете се измиват много внимателно. Желателно е това да става в съд с вода, защото струйката на чешмата може да ги разкъса. Тичинките се изваждат. Навитите цветове не се разварят, а се цепват с остър нож.
Сиренето се натрошава и смесва с жълтъците и цветовете се пълнят. Отворените цветове се завиват внимателно.
Белтъкът(белтъците) се разбива с щипка сол на твърд сняг.
Тиквичките с цветовете се потапят в брашното и след в белтък. *Ако брашното не иска да полепне, може първо да се потопят бързо в съд с вода. Пържат се в горещ зехтин, като се обръщат от всички страни. Може да се пържат и на маслена баня. Изваждат се върху хартия, за да се отцеди мазнината.
Ех,че красиви тиквички Кате.Тази година засяхме различни по вид тиквички предимно за цветовете.Да, в италианската кухня ястията с цветове са класика.Но и в Гърция, Франция, а вече и в България се ползват цветове за различни ястия и печива.Чудесно, много лесно и красиво предложение.
ОтговорИзтриванеПоздрави !
Веган октоподчета:))
ОтговорИзтриване