Страници

Горещ шоколад с маршмелоу


Може би от около година открихме вкусът на биологичният шоколадов крем на "Nocciolata" , особено много се харесва от малкият ми син. Предпочита варианта без мляко, най-често го яде на филийки:), но също и с палачинки и гофрети, включваме го и в торти, а ето тук овкусява едни палачинкови талиатели. Чудесен е и в класически горещ шоколад. Предлага се и в България.





Горещ шоколад с маршмелоу


За тази напитка пропорциите са на вкус, но все пак:

Продукти:
*за всяка порция
1-2 с.л. шоколадов крем "Nocciolata"
чаша горещо мляко (200 ml) - ядково или прясно.
*Маршмелоу, за сервиране



Приготвяне:
Млякото се загрява, добавя се шоколадовият крем и се разбърква много добре. Отгоре се изсипва доза Маршмелоу( количество по желание). Разбърква се, докато се разтопи.



* Тези, които не консумират Маршмелоу, заради желатина, могат да го пропуснат или да си приготвят веган вариант на същите.
Варианти за приготвяне и овкусяване на горещият шоколад има много - различни подправки, декорации, сметани, плодове, а по-смелите пък добавят и чили. Както и да го предпочита човек, то със сигурност консумирането му е приятно усещане.



Въпреки, че сега не е точно сезонът на лалетата, просто не се въздържах пред красотата на тези и ги включих в зимната фотосесия:).




1 коментар:

  1. Ех, че вкусотия, Кате! Точно като по филмите :) Скоро го гледах в "Двама мъже и половина". Тук обаче не съм виждала толкова ситни маршмелоу.

    ОтговорИзтриване